Blog

Verlucht uw kelder en voorkom vochtproblemen!

2621_5eb3afe196aff
Overige vochtproblemen

Verlucht uw kelder en voorkom vochtproblemen!

Heeft uw woning een kelder? En is deze voldoende verlucht?
Vaak wordt gezegd dat een kelder niet altijd even geschikt is voor de opslag van materialen. Waarom? Omdat kelders vaak muf, nat, vochtig en bedompt aan kunnen voelen. Bergt u er zaken in op zoals boeken en textiel, dan zullen deze al snel de eigenschappen overnemen van de kelder: ze zullen een muffe geur krijgen en soms zelfs beschadigd raken door het aanwezige vocht. In dit artikel leest u hoe kelderverluchting een einde kan maken aan dit probleem. 

Vochtproblemen door te weinig verluchting in kelder

Kelders zijn weliswaar handig als extra bergruimte. Maar hun ondergrondse ligging kan leiden tot vochtproblemen. Omdat kelders zich onder het grondwaterniveau bevinden, maakt dit deze ruimtes extra gevoelig voor binnentredend vocht. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met binnendringend grondwater, sijpelwater maar ook een verhoogde luchtvochtigheid vanwege een gebrek aan ventilatie. U kunt in een kelder immers niet zomaar even een raam of deur openzetten. Daarom is het van groot belang om een kelder op alternatieve wijze te verluchten om zo heel wat vochtproblemen te voorkomen.

Hoge luchtvochtigheid leidt tot condens en condensatieproblemen

Door een gebrek aan ventilatie kunt u last krijgen van condensatie in uw kelderruimte. Condensatie treedt op wanneer vochtige lucht een ruimte niet kan verlaten. Hierdoor zal het lang in de ruimte blijven circuleren en bij gebrek aan een uitweg, zich hechten aan de aldaar aanwezige oppervlakken en materialen. De ietwat muffige geur in een kelder is veelal te wijten aan een structureel gebrek aan frisse lucht en verluchting, waardoor vocht continu blijft hangen en als het ware gaat broeien in de ruimte én in de aanwezige spullen. Zo heeft dit dus inderdaad tot gevolg, dat uw opgeslagen spullen muf kunnen gaan ruiken.

» Wil u uw kelder beter verluchten?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Verlucht uw kelder met een ventilatiesysteem

Omdat een kelder ondergronds is, valt de optie van het openzetten van een raam of deur vrijwel altijd af. Uw kelder verluchten kan bijgevolgslechts op één manier; door middel van het laten plaatsen van een goed werkend ventilatiesysteem. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er de hele tijd frisse lucht wordt aangevoerd. Tegelijkertijd wordt vochtige lucht ook even snel afgevoerd. De manieren waarop dit plaatsvindt zijn afhankelijk van het soort systeem dat u laat plaatsen, maar de werking is in elk geval hetzelfde. Uw anderzijds muffige kelder wordt in één klap voorzien van de nodige luchtcirculatie, waardoor interne vochtproblemen meteen tot het verleden behoren.

Welk ventilatiesysteem kiezen voor de verluchting van uw kelder?

Om een gedegen keuze te maken op het gebied van ventilatiesystemen, kunt u het beste de hulp van een specialist inroepen. Aquatec Vochtbestrijding is al jaren werkzaam op het gebied van vochtproblemen en vochtbestrijding. Wij kunnen u daarom als geen ander voorzien van deskundig advies met betrekking tot het  installeren van een goed werkend ventilatiesysteem voor de verluchting van kelder.

Om een weloverwogen besluit te kunnen nemen zullen wij uw kelder onderwerpen aan een geheel gratis vochtanalyse, waarna wij u direct de mogelijkheden presenteren die van uw kelder een prettige frisse ruimte zullen maken. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over vocht en muffe geurtjes, en kan u uw kelder zonder problemen gebruiken om al die overtollige spullen in op te slaan. Neem nu contact met ons op!

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder