Blog

Thuiskantoor inrichten? Let op voor mogelijke vochtproblemen!

thuiskantoor inrichten
Tips

Thuiskantoor inrichten? Let op voor mogelijke vochtproblemen!

Thuiswerken raakt bij veel mensen steeds meer ingeburgerd. Want voor heel wat bureaujobs heb je uiteindelijk alleen een stabiele internetverbinding en een bureaustoel nodig, toch? Misschien niet, want je wil natuurlijk wel rustig kunnen werken zonder last van de poetsvrouw, de kinderen die thuis zijn, etc. Daarom maken heel wat mensen werk van een thuiskantoor in huis: je eigen bureautje waar je in alle rust je werk kan doen. De geijkte plaatsen zijn dan kelders of zolders om een stukje kantoorruimte in te richten. Maar hoe begin je daar nu aan? Hier alvast enkele tips en dingen waar je zeker op moet letten.

Thuiskantoor in de kelder? Begin met de kelder waterdicht te maken!

Een bruikbare kelderruimte is dus een veel gekozen plek om een bureau in te gaan creëren. Let er daar vooral op dat een kelderrenovatie vaak meer omvat dan de muren even bepleisteren en vervolgens wat schilderwerk doen.

Het eerste wat je wil doen, is checken of de kelder wel voldoende waterdicht is. Worden de kelderwanden al dan niet vochtig of bestaat de kans dat dit ooit gebeurt? Schakel hiervoor een expert in om een vochtdiagnose te stellen en te zien of er al dan niet een ingreep nodig is voor kelderdichting.

Thuiskantoor op zolder? Maak werk van ventilatie of airco!

De zolder is ook een geliefkoosde plek om een thuiskantoor in te richten. Daar is het vooral zaak dat je na alle isolatiewerken ook werk maakt van voldoende ventilatie of airco. In de zomer kan het namelijk flink warm worden op sommige zolders en in de winter is condensatie- of schimmelvorming een vaak voorkomend fenomeen wanneer de vensters vaker gesloten blijven.

Zorg dus dat je de mogelijkheden voor ventilatie en airco op zolder zeker eens bekijkt met een specialist ter zake. Wij helpen je hier ook graag mee. Contacteer ons gerust.

Must-have: een goede bureaustoel en een stabiele internetverbinding

Als je bureauwerk uitvoert, kan je maar beter zorgen dat je dit op een comfortabele stoel doet! Op het werk schaffen ze meestal goede bureaustoelen aan voor het personeel, maar thuis moet je het vaak doen met een stoel van de keukentafel.

Helaas zijn deze stoelen niet gemaakt om 8 uur lang op te zitten en kan je na een tijd serieuze rugklachten ontwikkelen. Ook een stevige tafel op de juiste hoogte is een erg groot pluspunt in je thuiskantoor. Wil je nog een stapje verder? Ga dan voor een verstelbare bureautafel en sta ook eens terwijl je aan het werken bent!

Niet alleen een bureaustoel is een must, maar ook een goede internetverbinding is zeer wenselijk. Koop een extra router aan zodat je zeker bent dat je verbinding goed zit. Niets zo vervelend als haperende beelden en geluiden tijdens een call.

Minder geluidsoverlast: de mogelijkheden

Natuurlijk wil je op je eigen kantoor in huis niet gestoord worden en al zeker niet door vervelende geluiden in de rest van het huis of van buitenaf. Wil je zo min mogelijk last hebben van geluid? Dan begin je best bij de vloer.

Een goede, stevige vloer kan al veel wonderen verrichten en je ruimte een pak geluidsdicht maken, zeker als je beslist om op zolder te vertoeven. Ook jouw deuren kunnen de oorzaak zijn van te veel geluidsoverlast: een massieve deur kan zeker en vast al helpen om het geluid van buitenaf te minimaliseren. Gordijnen kunnen eveneens dienen om geluid te dempen.

Hoe checken op vochtvlekken of schimmels?

De zolder of kelder is dus vaak niet de meest geïsoleerde of vochtvrije omgeving in huis. Merk je dat er meer ongedierte in je kelder of op zolder is, zie je enkele vochtvlekken op de muur of merk je een muffe geur op? Dan kan je last hebben van vochtproblemen. Een lange blootstelling aan schimmels of een grote concentratie aan vocht is nefast voor je gezondheid en kan op lange termijn zelfs erg schadelijk zijn. Hierin werken is dus sterk afgeraden.

Gelukkig kan een specialist in één-twee-drie schimmels verwijderen en vochtproblemen detecteren! Zo kan je direct weer aan de slag met het inrichten van je thuiskantoor. Aquatec is expert in vochtbestrijding en kan je hier goed mee verder helpen.

Aquatec zorgt voor jouw vochtvrij thuiskantoor!

Denk je aan een thuiskantoor op zolder of in de kelder? Laat zeker eerst checken op eventuele vochtproblemen door een expert! De specialisten van Aquatec komen graag bij je langs om het vochtproblemen te detecteren en te verhelpen. Zo kan je direct weer aan de slag in je thuiskantoor! Contacteer ons nu of maak een afspraak.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder