Blog

Spuitkurk op de gevel als bescherming tegen vocht: tips en informatie

spuitkurk op gevel
Tips

Spuitkurk op de gevel als bescherming tegen vocht: tips en informatie

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten gevelbekleding mogelijk, die u gevel een geheel nieuwe uitstraling kunnen geven. Daarnaast biedt gevelbekleding de nodige bescherming aan uw gevel, zodat deze langer mooi verzorgd en sterk blijft. Een interessante optie betreft spuitkurk op uw gevel. Spuitkurk is namelijk goed bestand tegen water en vocht, biedt de nodige isolatie en is verkrijgbaar in veel kleuren en afwerkingen. In dit artikel bieden wij meer informatie over spuitkurk op de gevel als bescherming tegen vocht.

Wat is spuitkurk precies?

Spuitkurk is een decoratieve vorm van gevelbekleding, die vervaardigd is op basis van acrylhars en speciaal kurkgranulaat. In de meeste gevallen wordt het in één tot twee lagen direct op uw gevel gespoten, waarna u een fraaie egale gevel heeft. Spuitkurk is in veel verschillende kleuren en korrelgroottes beschikbaar, waardoor u erg vrij bent in het kiezen van een bepaalde afwerking of uitstraling. 

Spuitkurk is een damp-open en waterbestendig materiaal

Spuitkurk is bij uitstek geschikt om te gebruiken als barrière tegen vocht, omdat de sterk isolerende eigenschappen van het materiaal verhinderen dat kou en vocht uw gevel kunnen binnendringen. Daarnaast zorgen de damp-open eigenschappen ervoor, dat de gevel na 犀利士
een fikse regenbui snel uit kan drogen. 

Dankzij deze ademende functie kan vocht goed ontsnappen en verdampen en blijft niet langer in uw gevel circuleren, waardoor u een breed scala aan vochtproblemen kunt vermijden. Ook wordt spuitkurk geheel naadloos aangebracht, waardoor condensatieproblemen en koudebruggen worden vermeden. Dit resulteert ook in betere isolatie, waardoor vooral in de winter uw stookkosten omlaag worden gedrukt.

Spuitkurk is duurzaam en biedt veel verschillende afwerkingsmogelijkheden

Spuitkurk is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal, dat erg lang meegaat. Kurk is namelijk een biologisch afbreekbaar materiaal met een goede CO2-balans. Daarnaast is kurk slijt- en krasvast, UV-bestendig en tevens goed bestand tegen scheuren. Spuitkurk is erg elastisch en zal daardoor vrijwel niet barsten of inscheuren. U kunt spuitkurk voorts op elk denkbaar geveloppervlak aanbrengen.

Zaken om op te letten bij spuitkurk

Indien u spuitkurk laat aanbrengen, houdt dan wel in uw achterhoofd dat de gevel in goede staat dient te zijn alvorens het op uw gevel wordt gespoten. Barsten en mankementen dienen dus wel op voorhand te worden gerepareerd. Daarnaast is spuitkurk geen volwaardige gevelisolatie; indien u ook uw gevel wilt isoleren dan dient dit als extra werk te worden uitgevoerd. Wel zal spuitkurk in ieder geval betere isolatie bieden, dan geen enkele gevelbekleding.

Hoeveel kost spuitkurk op uw gevel?

De totaalprijs voor het aanbrengen van spuitkurk op uw gevel hangt af van meerdere factoren, zoals de staat van uw gevel en de mate van herstel dat nodig is. U kunt uitgaan van een basisprijs tussen 60 en 100 euro per vierkante meter, minus andere nodige werken. Indien u graag wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor uw gevel, dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met Aquatec Vochtbestrijding. Wij komen bij u langs om uw gevel te inspecteren, waarna wij u precies kunnen vertellen wat de mogelijkheden voor uw gevel zijn.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder