Blog

Loskomende plinten bij de muur: oorzaken en oplossingen

loskomende plinten
Vochtige muren

Loskomende plinten bij de muur: oorzaken en oplossingen

Heeft u onlangs opgemerkt, dat er loskomende plinten zijn bij de muur langs uw parket of laminaat? Dan kan dit in veel gevallen aan een onderliggend vochtprobleem liggen. Wanneer vocht bijvoorbeeld in uw vloer terecht komt, dan kunnen bepaalde oppervlakken en materialen krom trekken. In dit artikel bieden wij iets meer informatie over de oorzaak van loskomende plinten bij de muur, daarnaast bieden wij uiteraard ook enkele solide vochtbestrijdingsmethoden aan.

Loskomende plinten: hoe ontstaan deze?

Loskomende plinten ontstaan natuurlijk niet zomaar. Indien u een vloer heeft laten leggen door een gerenommeerd bedrijf, dan kunt u er in principe vanuit gaan dat deze vloer vele jaren netjes zal blijven liggen. Indien dit niet zo is, dan is er iets mis met de ondergrond. In het geval van vochtproblemen zal dit veelal veroorzaakt worden door vocht dat de materialen kromtrekt, omdat de materialen zelf veranderd worden door het aanwezige vocht. In dat geval is het van essentieel belang, om te achterhalen hoe het vochtprobleem is ontstaan.

Vochtproblemen die loskomende plinten kunnen veroorzaken

Er zijn enkele vochtproblemen die duidelijk voor loskomende plinten kunnen zorgen. In veel gevallen gaat het om grondvocht, dat op hoger gelegen etages ook voor ravage kan zorgen. Dit fenomeen noemt men ook wel opstijgend vocht. In dat geval komt het vocht via de begane grond in uw muren en vloeren terecht, waarna het continu blijft stijgen doordat lager gelegen oppervlakken verzadigd raken. Vaak komt dit door een gebrekkige spouwmuur, of anderzijds problemen met materialen die dicht bij de grond gelegen zijn.

Ook kunt u loskomende plinten terugzien, wanneer u last heeft van een waterdoorlatende gevel. Dit wordt doorslaand vocht genoemd. In dat geval is het belangrijk, om uw gevel te renoveren en waterdicht te maken. Ook kunnen lekkages zorgen voor wateroverlast, alsmede condensatie. Het beste is altijd alert te zijn op zulke vochtproblemen in huis, want hierdoor bespaart u uzelf een hoop kosten en moeite.

Hoe kunt u loskomende plinten oplossen?

Indien u de loskomende plinten wilt oplossen, dan dient u eerst het vochtprobleem aan te pakken dat de grondslag vormt voor het kromtrekken van uw vloer. Is dit bijvoorbeeld opstijgend vocht? Dan kan het helpen om een waterkering aan te brengen in uw spouwmuur, of een spouwmuur indien u hier niet over beschikt. Vaak komen opstijgend vochtproblemen ook door waterinfiltratie in de kelder, dus het is verstandig deze na te lopen op eventuele gebreken.

Wanneer het vocht in uw huis door de gevel binnentreedt, dan dient u uw gevel na te lopen op beschadigingen en deze zo snel als mogelijk te repareren. Daarnaast raden wij te allen tijde aan uw gevel te impregneren, omdat dit een goede beschermlaag vormt tegen water en allerlei weersinvloeden, die uw gevel kunnen beschadigen. Komt het probleem door lekkages? Dan is het natuurlijk zaak, om deze te verhelpen.

Vochtproblemen in woning afwerking vochtbestrijding muur

Aquatec Vochtbestrijding rekent af met elk denkbaar vochtprobleem

Wilt u graag advies om te achterhalen waardoor de plinten in uw woning loskomen? Dan staan wij u graag te woord! Wij kunnen dan een vrijblijvende vochtanalyse bij u uitvoeren, waarna wij u exact kunnen vertellen wat de oorzaak is van de loskomende plinten. Uiteraard kunnen wij u ook assisteren bij het repareren van de reeds geleden schade. Contacteer ons meteen voor meer informatie, of om direct een afspraak te maken.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder