Blog

Kostprijs behandeling hygroscopische zouten

Overige vochtproblemen

Kostprijs behandeling hygroscopische zouten

Hygroscopische zouten worden ook muurzouten genoemd. Het gaat hier over zouten die voorkomen in de bodem. Hygroscopisch wil zeggen dat ze vocht aantrekken. Dat kan zowel grondvocht als omgevingsvocht zijn.

Hygroscopische zouten op muren duiken vooral op als er een waterkering ontbreekt. Op die manier heeft het grondvocht immers de kans om in contact te komen met het metselwerk en een vochtprobleem te veroorzaken.

Het kan zelfs van de omgeving afhangen waar u woont. Misschien bevinden zich in de bodem in uw buurt hoge concentraties van meststoffen of dooizouten. Op die manier kan de concentratie van hygroscopische zouten vrij hoog zijn. Als er dan geen waterkering aanwezig is, zal u snel last krijgen van opstijgend vocht. U ziet dan een witte aanslag op uw muren, een gevolg van zoutuitbloei.

» Ook last van witte vlekken op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Wat zijn de gevolgen van hygroscopische zouten?

Hygroscopische zouten kunnen ervoor zorgen dat u een witte aanslag op uw muren krijgt. Dit is aanvankelijk vooral een esthetisch probleem; het is niet mooi en u wil het liever niet zien. Maar een nadeel waar u echt last van kan krijgen, is dat er ernstige schade kan ontstaan aan het pleisterwerk op de muren. Ook metselwerk kan beschadigd raken. Vocht blijft aangetrokken worden door de hygroscopische zouten waardoor de muur niet kan uitdrogen en steeds weker wordt. En net dat laatste punt is iets wat een groot probleem kan worden voor elke woning. Er is dus een permanente oplossing nodig.

Hoeveel kost de behandeling van hygroscopische zouten?

Het spreekt voor zich dat u een duidelijk beeld wil van wat de kosten kunnen zijn. De behandeling van hygroscopische zouten gebeurt best door een professional, zodat ook de oorzaak van het probleem wordt aangepakt en u geen problemen meer krijgt in de toekomst. Vanop afstand is het niet mogelijk de kosten te bepalen. Alleen als we ter plekke komen kunnen we kijken hoe vergevorderd de problemen zijn. Pas dan kunnen we een beeld vormen en een kostenplaatje opstellen.

Sowieso geldt: hoe sneller u het vochtprobleem aanpakt, hoe beperkter de kosten zullen zijn. Als alle muren nog niet aangetast zijn met opstijgend vocht dan kan dat heel wat schelen in de offerte.

» Ook last van witte vlekken op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Het verwijderen van de witte waas op uw gevel of muur kan u zelf uitvoeren. Maar de oorzaak wegnemen is een pak moeilijker. In sommige gevallen is het niet gemakkelijk te bepalen wat de precieze oorzaak is. Neem daarom een expert onder de arm om de situatie van a tot z te bekijken en de witte aanslag door hygroscopische zouten voorgoed van de baan te helpen.

Hygroscopische zouten verwijderen is een kost waarop u niet mag besparen. Als de problemen terug opduiken, dan hebt u opnieuw vocht in uw muren en woning. Een duidelijke offerte om de werken aan te pakken zal u een volledig beeld geven. Wacht niet te lang als de problemen zich al een tijd voordoen, maar neem nu contact met ons op voor een gratis vochtdiagnose.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder