Blog

Hoeveel kost het om schimmel te laten verwijderen?

schimmel opstijgend vocht
Condens & schimmels

Hoeveel kost het om schimmel te laten verwijderen?

Na alle voorgaande informatie bent u uiteraard ongetwijfeld benieuwd naar kostprijs om schimmel te bestrijden.

De prijs is afhankelijk van 2 factoren, namelijk de exacte oorzaak van het probleem en de mate waarin uw woning beschadigd is door schimmel. Het zelfstandig verwijderen van de aanwezige schimmels is niet zo duur, en er zijn schimmelbestrijdingsmiddelen vrij verkrijgbaar in winkels. Maar wilt u écht van het probleem af zijn, dan zult u ook iets aan de oorzaak van de schimmelvorming moeten doen. Bovendien heeft uw woning misschien schade opgelopen, en deze zal ook hersteld moeten worden.

» Last van schimmels in huis?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

De oorzaak bepaalt de behandeling tegen schimmels

Schimmels zijn enkel definitief te bestrijden door middel van het grondig aanpakken van de oorzaak van het vochtprobleem dat aan de basis ligt van de schimmelvorming. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

 • Condensatieproblemen
 • Vochtdoorslag van buiten, bijvoorbeeld vanuit de gevel
 • Binnentredend sijpelwater
 • Binnendringend grondwater
 • Opstijgend vocht
 • Lekkage in uw leidingen of riolering, of een ander probleem met het buizenstelsel
 • Haarscheurtjes in de wanden waar vocht naar binnen kan dringen

Elk van deze oorzaken heeft één of meerdere oplossingen om het vochtprobleem voorgoed te bestrijden. Dit kan variëren van gevelimpregnatie, wand- en scherminjectie, kelderdichting- en drainage tot het installeren van een goed ventilatiesysteem of het repareren van een lekkage. Pas wanneer u het vochtprobleem op deze manier heeft aangepakt, weet u zeker dat de schimmels niet meer zullen terugkeren.

Herstellen van schade door schimmels

Naast het aanpakken van de oorzaak, zal mogelijk geleden schade ook moeten worden hersteld. Behang dat los heeft gelaten, afbrokkelend pleisterwerk, muren die opnieuw geverfd moeten worden, hout dat behandeld dient te worde, enzovoorts. Hoe langer u last heeft van de vochtproblemen en dus ook de schimmels in huis, hoe meer schade er logischerwijs zal zijn om te herstellen. Opnieuw geldt dus: hoe eerder u actie onderneemt, hoe minder duur reparatie en het herstel zal zijn!

» Last van schimmels in huis?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Gratis vochtanalyse

Om te achterhalen welke werkzaamheden bij u zullen moeten worden verricht, voeren wij een vrijblijvende gratis vochtanalyse uit. Deze bestaat altijd uit meerdere basisstappen:

 • Meten van de luchtvochtigheid in aangetaste ruimten
 • Onderzoek naar zwakke plekken en scheurvorming in uw woonst
 • Onderzoek naar zwakke plekken en haarscheurtjes in leidingen en afvoersystemen
 • Inspectie van alle schade, zoals vochtplekken, schimmelvorming en wateroverlast
 • Controleren van ventilatiesysteem
 • Controle van waterdichtheid gevel en aanwezigheid van spouwmuur en/of waterkering

Behandeling op maat aan zeer scherpe tarieven

Na deze vochtanalyse kunnen wij u precies vertellen wat de oorzaak van het vochtprobleem is, wat u er tegen kunt doen en hoeveel dit zal kosten. Wij garanderen dat u daarna definitief van het vocht- en schimmelprobleem af zult zijn.

AquaTec Vochtbestrijding werkt met heldere en scherpe tarieven, inherent aan de efficiënte oplossingen die wij bieden. Wij zullen u geenszins onnodig op kosten jagen. Ons doel is het aanbieden van uitstekende dienstverlening, zodat onze klanten dat ze op ons kunnen rekenen. Neem vandaag nog contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken of om meteen een gratis vochtanalyse aan te vragen.

Lees meer over schimmel

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

  EigenaarHuurder