Blog

Kelderdichting zelf doen, is dat verstandig?

Overige vochtproblemen

Kelderdichting zelf doen, is dat verstandig?

Een vochtige of natte kelder komt heel vaak voor. Veel kelders staan namelijk gedeeltelijk of volledig onder het grondwaterniveau. Hierdoor kan het gebeuren dat een kelder begint te lekken. Omdat er veel nadelen vast hangen aan een vochtige of natte kelder, is het aan te raden om een kelder altijd te dichten. Zelfs als uw kelder nu nog niet lekt, is een preventieve behandeling geen overbodige luxe.

Een slecht gedichte kelder kan namelijk voor erg veel ongemakken zorgen. Een vochtige kelder is de ideale habitat voor schimmels, die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Bovendien tast het vocht de muren en de vloer aan, wat resulteert in een waardevermindering van uw woning.

Zelf uw kelder dichten?

Het dichten van een kelder is een hele karwei, maar wel een met veel voordelen. Denk maar aan de gezonde omgeving die ontstaat, nu schimmels geen kans meer krijgen om zich te nestelen. En dan is er nog het extra wooncomfort. Een droge kelder kan namelijk prima functioneren als extra bureau of logeerkamer.

Indien u ook uw kelder wil dichten, kan u er voor kiezen om dit door een specialist te laten doen, of om zelf aan de slag te gaan.

Helaas is het zelf dichten van een kelder niet direct een voor de hand liggende klus. Zeker wanneer u niet precies weet wat de oorzaak is van het vocht in uw kelder, is het aan te raden om een specialist in te schakelen en zo 100% zekerheid te hebben.

Er zijn namelijk verschillende mogelijke oorzaken voor een vochtige kelder:

  • Een slechte afvoer
  • Een slechte dichting van muur- en vloernaden
  • Regeninslag
  • Grondvocht van buitenaf

Het is erg belangrijk om eerst het probleem te achterhalen. Als u het probleem niet direct bij de wortel aanpakt, is de kans heel groot dat het vocht binnen een paar weken terug is. En dan zijn alle kosten een maat voor niets geweest.

Professionele kelderdichting

Als de oorzaak gevonden is, kan worden gekeken naar een manier om de kelder te dichten. Welke behandelmethode u moet inzetten, hangt volledig af van het vochtprobleem. Bij doorslaand vocht moeten de muren worden geïmpregneerd, terwijl opstijgend vocht met injectiegel kan worden verholpen.

Omdat er veel komt kijken bij het goed waterdicht maken van een kelder, raden we altijd aan om dit te laten doen door een specialist. Een goede vakman kan het probleem ter plaatse analyseren en zoekt vervolgens samen met u naar de beste oplossing.

Vochtvrije toekomst

Om uw kelder vochtvrij te maken, is het altijd goed om een expert in te schakelen. Er komt immers erg veel kijken bij een goede kelderdichting. En als u het werk dan toch uit handen geeft, dan kunt u dit het beste doen bij een vochtbestrijder die garantie geeft.

Aquatec heeft jarenlange ervaring met vochtbestrijding en staat achter het geleverde werk. Zo leveren wij niet alleen een droge kelder af, maar bieden we u na het uitvoeren van de werkzaamheden een garantiecertificaat. Zo weet u zeker dat u nog lang kan genieten van een vochtvrije kelder.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder