Blog

Kelderdichting: los vochtproblemen op

Overige vochtproblemen

Kelderdichting: los vochtproblemen op

Heeft u barsten of scheuren in uw keldervloer of kelderruimte? Een kelder is een zeer handige ruimte: extra speelruimte voor de kinderen of de ruimte waar u uw hobby uitoefent. Maar het is ook een kwetsbare ruimte voor vochtproblemen wat kan leiden tot een muffe geur, afbrokkelende stenen en verf. Vaak doen deze problemen zich voor in de winter, het grondwater staat in deze maanden hoger. Daarnaast is de kans op een hevige regenbui en dooiende sneeuw ook hoger. Dit is vervelend, maar gelukkig kan dit probleem opgelost worden. Kelderdichting maakt uw kelder waterdicht en vochtvrij.

Wat is de eerste stap?

Het is belangrijk dat allereerst deskundig wordt gekeken naar de problemen in uw kelder. Wat is de oorzaak van de vochtigheid? Wat zijn precies de gevolgen? Deze zullen eerst in kaart worden gebracht. De expert zal bij u langskomen en een analyse maken van uw kelder. Op basis hiervan kan worden gekozen voor de juiste oplossing op maat. De kelderdichting zal ervoor zorgen dat al het vocht van buitenaf uit de kelder wordt gehouden.

Wat is kelderdichting?

Er zijn verschillende opties van kelderdichting mogelijk. Dit is mede afhankelijk van de functie van uw kelder. Er wordt gebruik gemaakt van cement. De keldermuren en keldervloer worden zorgvuldig voorzien van een waterdichte cement laag. Dit zorgt ervoor dat uw kelder waterdicht en vochtvrij wordt. Het geeft de kelder ook een frisse look. De methodes die wij toepassen zijn: kelderbekuiping en kelderdrainage.

Wat is kelderbekuiping?

Kelderbekuiping is een bekende methode die wordt toegepast om vochtproblemen tegen te gaan. Bij deze methode worden de muren en de vloer voorzien van verschillende lagen cement. De lagen bestaan uit allerlei fixeerlagen en de kelder wordt gecementeerd tot deze volledig waterdicht is voor vochtinvloeden van buitenaf. Bij gebruik van deze methode wordt er vaak gebruik gemaakt van een versterkte hiel bij de de kimnaad van uw kelder. De kimnaad is de aansluiting tussen de vloer en de opgaande wand. Deze plek in de kelder is extra kwetsbaar voor vocht.

Wat houdt kelderdrainage in?

Kelderdrainage is een andere methode kelderdichting om uw kelder vochtvrij van buitenaf te maken. Bij deze manier van aanpak wordt al het aanwezige water in uw keldermuren en keldervloer van binnenuit afgevoerd naar buiten. Er wordt gebruikt gemaakt van noppenfolie. Het water wordt op deze manier achter de nieuwe wanden opgevangen onderheen de nieuwe vloer. Er worden nieuwe leidingen en een waterpomp aangelegd om al het water buiten uw kelder te houden. Er komt geen water meer van buitenaf uw kelder in.

Vraag advies en neem contact op

Heeft u vocht in de kelder en nood aan kelderbekuiping of kelderdrainage? Aquatec heeft een team van experts in huis met de nodige knowhow. Elke situatie is anders en we komen eerst ter plaatse een diagnose stellen. Samen met u gaan we op zoek naar de juiste oplossing voor het probleem.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder