Blog

Is zwarte schimmel gevaarlijk of zelfs dodelijk?

schimmel in huis
Condens & schimmels

Is zwarte schimmel gevaarlijk of zelfs dodelijk?

Heeft u zwarte schimmel in huis opgemerkt? Is deze zwarte schimmel gevaarlijk voor de gezondheid, of misschien zelfs dodelijk? En hoe kunt u zwarte schimmel bestrijden?

Vochtproblemen in huis leiden in zeer veel gevallen tot de vorming van schimmels. Schimmels zijn zeer kleine organismen die feitelijk altijd in uw huis aanwezig zijn doordat schimmelsporen via de lucht worden verspreid. Heeft u soms af en toe een raam open staan, dan zullen de schimmelsporen via deze weg het interieur van uw huis weten te vinden. Op zich is dat onschuldig. Schimmels zullen zich pas hechten als ze een plek vinden die vochtig genoeg is voor de schimmels om te overleven.

Eén van de meest voorkomende schimmelsoorten in huis is de zwarte schimmel, met als officiële benaming Stachybotrys Chartarum. Deze schimmel komt in bijzonder veel woningen voor. Initieel kunt u de schimmel slechts minimaal waarnemen. Maar na verloop van tijd zullen de schimmeloppervlakten steeds groter worden en kunt u zwarte schimmelvlekken zien. De schimmel bevindt zich vooral in de zogenaamde natte ruimten van een woning, zoals de keuken, badkamer en wasruimte.

» Last van zwarte schimmel op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Is zwarte schimmel gevaarlijk voor uw woning?

Indien de zwarte schimmel nog niet zo lang aanwezig is, zal de schade in uw woning beperkt blijven. De schimmel is dan meestal oppervlakkig en nog niet diep in materialen doorgedrongen. U kunt de zwarte schimmel verwijderen door middel van speciale schimmeldodende middelen die de aangetaste oppervlakken weer proper krijgen. Wil u de zwarte schimmel echter 犀利士
definitief verwijderen
, dan moet u het onderliggende vochtprobleem dat de schimmel voedingsbodem geeft, aanpakken.

Heeft u al langer last van zwarte schimmel, dan is de kans groot dat de schimmel meer dan oppervlakkig aanwezig is. Gedurende de tijd zal de zwarte schimmel zich steeds dieper nestelen en zodoende materialen heviger aantasten. U loopt dan het risico dat u bepaalde materialen, zoals gipsplaten, pleisterwerk en hout volledig zult moeten verwijderen. Mede vanwege dit feit kan zwarte schimmel op termijn schadelijk en zelfs gevaarlijk zijn voor de constructie van uw huis, omdat belangrijke (dragende) elementen kunnen worden aangetast.

» Last van zwarte schimmel op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

De gevaren van zwarte schimmel voor uw gezondheid

Schimmels verspreiden mycotoxinen. Dit is een stofje dat zich in schimmelsporen bevindt. Deze schimmelsporen zijn zo klein, dat u ze continu inademt. Daardoor kan de zwarte schimmel een bijzonder nadelig effect hebben op uw luchtwegen. Dit kunnen allereerst milde klachten zijn, zoals niezen en licht hoesten. Later kan dit ontaarden in chronische problemen zoals astma, allergieën, bronchitis en COPD.

Heeft u reeds te kampen met één van deze aandoeningen, dan kunnen de klachten dusdanig verergeren dat u een gevaarlijke situatie creëert. Zwarte schimmel is op zichzelf niet direct dodelijk, maar in combinatie met bestaande klachten en een verzwakt immuunsysteem kan zwarte schimmel wel degelijk zeer gevaarlijk zijn

Aquatec Vochtbestrijding maakt direct komaf met zwarte schimmel

Wilt u zwarte schimmel in uw huis veilig en effectief bestrijden? Dan kunt u het beste de hulp van een expert inroepen. Aquatec Vochtbestrijding heeft zeer ruime ervaring in het verwijderen, bestrijden en voorkomen van alle soorten schimmels in huis. Na beoordeling van uw specifieke situatie via een gratis vochtdiagnose zullen wij in een mum van tijd uw huis weer schimmelvrij maken. Verder bieden wij u ook meteen advies met betrekking tot het verhelpen van het onderliggende vochtprobleem. Zo hoeft u zich in de toekomst geen zorgen meer te maken over zwarte schimmel in huis. Neem nu contact met ons op!

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder