Blog

Hoe hygroscopische zouten behandelen?

Overige vochtproblemen

Hoe hygroscopische zouten behandelen?

Witte aanslag op de muren van uw woning kunnen verschillende oorzaken hebben. Daarom is het nodig om een analyse uit te voeren en te bepalen wat er precies aan de hand is. U kan immers te maken krijgen met heel wat verschillende soorten aanslag:

  • Kalkaanslag op nieuw metselwerkr
  • Witte aanslag die voorkomt bij opstijgend vocht, gevolg van hygroscopische zoutenr
  • Oud metselwerk en vergrouwingr
  • Cementsluier

Niet elke witte aanslag op muren is dus een teken van opstijgend vocht.

Vers metselwerk en kalkuitslag: hoe behandelen?

Muren die net gemetseld zijn kunnen enkele dagen later een witte aanslag vertonen. U hoeft niet direct actie te ondernemen omdat deze aanslag in veel gevallen vanzelf weggaat, meestal door regen en wind die de aanslag afspoelen.

Dit type van witte aanslag op uw muren wordt veroorzaakt door kalk, en is volstrekt onschadelijk. Wil u dat de aanslag snel verdwijnt, dan kan u ervoor kiezen om de muur te reinigen met een hogedrukspuit. In de meeste gevallen lost wat geduld het probleem echter vanzelf op.

Vergrijzing van de muur behandelen

Het kan gebeuren dat bij gemetselde muren na maanden of jaren een dunne witte of grijze waas op de muur te zien is. Deze komen voor op natte delen van de muur, waar ook zonlicht op schijnt. Bij dit soort uitslag hebt u te maken met uitbloei door gipsverbindingen. Vaak is deze uitslag alleen te verwijderen door het zandstralen van de muur of via een mechanische reiniging, door middel van bijvoorbeeld een roterende staalborstel. Nieuwe aanslag kan u sowieso voorkomen door de muren te impregneren met een hydrofoberend middel.

» Ook last van witte vlekken op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Witte aanslag door hygroscopische zouten behandelen

Hygroscopische zouten kunnen een witte aanslag achterlaten op uw muren, en worden in de meeste gevallen veroorzaakt door opstijgend vocht. U ziet dan op de muur een witte streep horizontaal. Dit type van witte aanslag is zeer lastig te verwijderen, doordat de zouten diep in de muur zijn opgelost.

Het is mogelijk om dit type van aanslag zelf te behandelen. Vaak gebeurt de behandeling met agressieve middelen die zoutzuur of fosforzuur bevatten.. Maak de muur eerst schoon en behandel deze vervolgens met het product. Daarna moet u een speciale primer voorzien om de hygroscopische zouten te isoleren.

Hiermee hebt u dan misschien wel de hygroscopische zouten zelf behandeld, maar de oorzaak van het probleem is er nog steeds.

Laat daarom hygroscopische zouten behandelen door een expert

Zijn de muren verontreinigd door hygroscopische zouten, dan neemt u best een vochtexpert onder de arm om het probleem aan te pakken. Dankzij een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose kunnen we de precieze oorzaak van de hygroscopische zouten onderzoeken, en een efficiënte oplossing voorstellen.Zo wordt het vochtprobleem in de grond aangepakt, en wordt voorkomen dat grondwater opnieuw in de muur kan trekken. Onze vochtexperts hebben de expertise en beschikken over de nodige materialen om het probleem voorgoed van de baan te helpen.

Merkt u dus een witte waas op uw gevel, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Laat het probleem niet groter worden dan dat het al is. Met een doeltreffende behandeling kan uw gevel of muur er weer proper uitzien, en zal dat in de toekomst ook zo blijven. Kies daarom voor een permanente oplossing zodat hygroscopische zouten niet opnieuw uw muren kunnen aantasten.

» Ook last van witte vlekken op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder