Blog

Graffiti laten verwijderen van je gevel?

graffiti laten verwijderen
Tips

Graffiti laten verwijderen van je gevel?

Woon je in een buurt waar er vaak graffiti op de gevels wordt gespoten? Het blijft een vervelend, maar toch veel voorkomend probleem, dat zich vooral in steden ontpopt. Graffiti is erg hardnekkig en kan je gevel ernstig én blijvend beschadigen. Graffiti wil je zeker op je bedrijfspand of persoonlijke woning zo snel mogelijk verwijderen. Maar hoe kan je graffiti laten verwijderen zonder je buitenmuren nog meer te beschadigen? Enkele tips. 

Graffiti verwijderen: verschillende technieken

De techniek die wordt uitgekozen voor jouw gevel te reinigen hangt sterk af van de soort graffiti verf die werd aangebracht en het materiaal van jouw gevel. Vraag dus zeker eerst raad aan een expert voordat je zelf aan de slag gaat. De vakmannen- en vrouwen van Aquatec geven je alvast graag wat raad. Enkele methodes die vaak worden toegepast zijn: 

Stoomreiniging op hoge druk 

Onze unieke manier om graffiti te verwijderen is via het reinigen met stoom. Er wordt hierbij water opgewarmd tot maar liefst 150 graden Celsius waarna deze onder hoge druk tegen de buitenmuren met de graffiti wordt gespoten. 

Voordelen? Het is een erg milieuvriendelijke manier van reinigen omdat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

Wij zijn erkend in België voor het toepassen van de SteamPLUS® methodiek. Dat is een innovatieve hogedruk-stoomtechniek die de reinigende effecten van stoom en de snelheid van hogedruk combineert. 

Chemische reiniging 

Is stoom niet effectief genoeg of gewoon niet toepasbaar? Dan is het een optie om over te gaan naar een chemische variant. Het chemische middel wordt rechtstreeks op de gevel aangebracht met een borstel en daarna via een hogedrukspuit met water afgespoeld. Bij deze methode zou het kunnen dat de ondergrond wordt beschadigd door de chemicaliën. Chemisch reinigen is bovendien niet erg milieuvriendelijk. Er bestaan gelukkig wel biologische varianten, maar dat moet de soort graffitiverf ook toelaten. We proberen deze methode wel zo veel mogelijk te vermijden. 

Zandstralen

Met het zandstralen van een gevel wordt water gemengd met perslucht en een straalmiddel zoals bijvoorbeeld zand. De bovenste laag op je gevel wordt hiermee letterlijk afgeschuurd dankzij het zand. Dit soort behandeling laat je beter aan een echte expert over: zij weten op welke afstand ze mogen spuiten, welke korrelgrootte het zand mag hebben en op welke intensiteit ze mogen spuiten. Een foute behandeling met zandstraling kan je gevel permanent beschadigen. 

Extra bescherming: graffiti coating

Eens de graffiti is verwijderd, kan je gaan voor een extra beschermingslaag. De buitenmuren worden volledig waterbestendig gemaakt door deze coating, waardoor graffiti minder snel zich kan hechten op je gevel en ook weer makkelijk te verwijderen zijn indien dit nog eens gebeurt. Hierbij heb je de keuze tussen permanente of semi-permanente coating. Een permanente coating gaat tot wel 8 jaar mee en kan je reinigen zoveel je wil. Een semi-permanente laag zal zijn werking verliezen naarmate je je gevel schoonmaakt; 

Aquatec maakt je gevel graffitivrij

Heb je last van graffiti op je buitenmuren of wil je graag voorkomen dat deze hardnekkige verf op je muren komt? de experts van Aquatec zorgen met plezier voor een graffiti vrije gevel! We komen graag bij je langs om de geschikte methode uit te kiezen naargelang jouw budget en een concreet plan op te stellen. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder