Muren injecteren in Provincie Limburg

Muren injecteren in Provincie Limburg

Vochtproblemen in huis kunnen tegenwoordig op vele manieren worden aangepakt en bestreden. Heel veel woningen hebben last van vocht in en op de muren van een woning. De oorzaken van dit vochtprobleem zijn divers, maar in de meeste gevallen kan er ook snel een adequate oplossing gevonden worden.

Eén van de technieken die wij hierbij inzetten, ook in Provincie Limburg is het injecteren van de muren met een vochtwerend middel. Veelal gaat het om een hydrofoberend injectiemiddel, een speciale gel die wordt geproduceerd op basis van siloxanen. De chemische componenten van de gel reageren met het vocht in de muur, waardoor zich een waterafstotende laag vormt.

Injecteren van muren in Provincie Limburg: voordelen

Het injecteren van muren heeft 2 grote voordelen:

  • Allereerst wordt het reeds aanwezige vocht aangepakt en bestreden.
  • De vochtbestrijding gebeurt met de vorming van de chemische reactie waarbij het aanwezige vocht mee als component wordt gebruikt voor de waterafstotende laag.

Vanaf dat moment is de muur beschermd tegen toekomstige vochtproblemen, dankzij de gevormde waterafstotende laag. Twee vliegen in één klap!

» Muren injecteren?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose

Wanneer is het injecteren van muren aangewezen?

Vocht kan zich op meerdere manieren in de muren van uw woning in Provincie Limburg nestelen. De meest voorkomende oorzaken zijn opstijgend grondvocht, condensvorming en scheuren in de muren. In alle gevallen is het mogelijk om het vochtprobleem op te lossen en de schade aan te pakken met het injecteren van de muren.

1. Opstijgend grondvocht

Een veelgehoorde oorzaak is het zogenaamd opstijgend grondvocht, dat meestal via een kelder of kruipruimte naar de hoger gelegen niveaus van uw woning kruipt. Via de klimnaad of kelderwand sijpelt grond- of regenwater naar binnen, dat zich vervolgens een weg baant naar boven. Indien dit lang onbehandeld blijft, kan op den duur zo uw volledige woning worden aangetast. In een dergelijk geval is het mogelijk om de situatie weer te herstellen door middel van het injecteren van de muren en/of klimnaad met een vochtwerend middel.

2. Condensvorming

Condensvorming ontstaat bij een gebrek aan ventilatie, en ontstaat vooral in de zogenaamde “vochtige ruimten” van uw woning zoals de keuken en badkamer. Doordat het vocht in de lucht niet kan ontsnappen, hecht het zich vast aan de muren. Wanneer gedurende een langere periode vochtige lucht blijft circuleren in een ruimte, zullen de vochtige muren steeds verder aangetast worden en kunnen er zo ook schimmels ontstaan.

Het injecteren van de muren kan ook in deze situatie een oplossing bieden. In een dergelijk geval raden wij aan om daarnaast een ventilatiesysteem te installeren. Doet u dit namelijk niet, dan is er feitelijk niets aan de eigenlijke oorzaak van het probleem gedaan. Hierdoor bestaat de kans, dat andere delen van uw woning (zoals houten bielzen) alsnog schade ondervinden van de condensvorming. Meer informatie over ventilatie en ventilatiesystemen kan u hier vinden.

3. Scheuren in de muren

Bewoont u een ietwat oudere woning in Provincie Limburg? Oude panden zijn vaak prachtig, maar hebben tevens te kampen met bepaalde ouderdomskwaaltjes zoals scheurvorming. In zulke gevallen kan vocht van buitenaf veel sneller de muren binnendringen, waardoor opnieuw vochtproblemen kunnen ontstaan.

In dit geval wordt niet alleen de muur geïnjecteerd, maar ook de scheuren. Op die manier zullen deze blijvend waterdicht worden gemaakt en heeft vocht geen kans meer om uw woning verder te beschadigen.

Woont u in Provincie Limburg en herkent u één (of meerdere) van bovenstaande problemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtanalyse.

Onze vochtexperts zijn snel ter plaatse in Provincie Limburg en bieden u graag vrijblijvend advies op maat. Bel ons gratis op 0800 11 134

» Muren injecteren?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose