Blog

Woning vochtvrij maken

doorslaand vocht gevel
Vochtige muren

Woning vochtvrij maken

Vocht in huis ben je liever kwijt dan rijk. Vochtproblemen beschadigen de structuur van de woning en brengen de stabiliteit van je huis in gevaar. Vocht verhoogt ook de energiefactuur en creëert een ongezonde leefomgeving. Hoe sneller je een woning terug vochtvrij maakt, hoe beter. Of je nu te kampen hebt met opstijgend vocht, doorslaand vocht, condensvorming of een vochtige kelder, je kan bij AquaTec terecht om je woning vochtvrij te maken.

Het belang van een vochtvrije woning

Vocht beschadigt je woning

Vochtige binnenmuren en de bijhorende schimmelvorming zijn allesbehalve positief voor de structuur van je woonst. Bovendien zijn ze nefast voor de meubels en vochtplekken zijn natuurlijk ook gewoon een doorn in het oog. Houtwerk zal beginnen te rotten, verf en bepleistering komen los, behangpapier komt los en plinten kunnen loskomen of barsten. Het zijn allemaal redenen genoeg om je woning vochtvrij te maken.

Vochtvrij woningen hebben een lagere energiefactuur

Ook de isolatiewaarde van je woonst zakt zienderogen door het aanwezige vocht. Het gevolg? Er is meer energie nodig om je woning degelijk te verwarmen. En dat betekent dus een hogere energiefactuur. Het is daarom van uiterst belang om tijdig vochtprobleem te herkennen en aan te pakken. Je kan er heel wat geld mee besparen. Niet alleen omdat de vochtbehandelingen minder zullen inhouden, maar ook omdat je energiefactuur zal zakken.

Vochtvrij woning betekent geen schimmels

Vochtproblemen zorgen niet alleen voor materiële schade, ook de luchtkwaliteit en de vochtigheidsgraad van je woning krijgen eronder te lijden. Een vochtige omgeving brengt bovendien schimmels met zich mee. Die schimmels produceren giftige sporen om zich voort te planten. Schimmelsporen en een hoge luchtvochtigheid kunnen allergieën, astma en andere ademhalingsproblemen in de hand werken. Laat een vochtprobleem daarom niet escaleren.

Hoe maken we een woning vochtvrij?

Het is dus belangrijk om vocht in de woning aan te pakken. Zo voorkom je schade aan je woning, hoge energiefacturen en gezondheidsproblemen. Maar hoe kan je een woning vochtvrij maken? Elk vochtprobleem vraagt om een andere behandeling.

Opstijgend vocht bestrijden

Opstijgend vocht wordt in het beste geval bestreden met een muurinjectie. Onze experten boren dan gaatjes in de vochtplek op strategische plekken. Die gaatjes worden opgevuld met een vochtwerend middel. Eenmaal uitgehard en uitgedroogd kan er geen vocht meer langs en is je woning terug vochtvrij. Gaat het om een wijdverspreid vochtprobleem, dan zijn ingrijpendere werken nodig. Mogelijk moeten we dan een nieuwe fysieke waterkering onder de woning aanbrengen.

Woning met condensproblemen vochtvrij maken

Condens komt vaak voor, vooral in natte ruimtes zoals de keuken, de badkamer en de wasplaats. Condensvorming is gelukkig makkelijk te voorkomen met een ventilatiesysteem. De vochtige lucht wordt dan continu afgevoerd en vervangen door verse, droge buitenlucht. Zo kan de waterdamp in de lucht niet neerslaan op de koude muren en plafonds van je woning.

Doorslaand vocht verjagen

Heb je last van doorslaand vocht door een lekke gevel? Dan maak je je woning vochtvrij door de barsten en beschadigde voegen in de gevel te herstellen en een hydrofuge of gevelimpregnatie te voorzien. Zo kan regenwater niet langer naar binnen sijpelen.

Kelder in de woning vochtvrij maken

Kelders zijn bijzonder gevoelig voor vochtproblemen. Ze liggen ondergronds en worden omgeven door vochtige aarde. Vooral na hevige regenbuien kan de waterdruk erg hoog worden waardoor vocht in de kelder kan binnendringen. Een kelderdichting biedt dan soelaas. We brengen een nieuwe waterdichte laag aan op de keldermuren en de keldervloer. Vocht kan dan niet langer doordringen tot binnen in de kelder.

Is de grondwaterdruk altijd hoog en staat er vaak water in de kelder, dan is een kelderdrainage wat je nodig hebt. We installeren in dat geval een subtiel pompsysteem dat eruitziet als een noppenmembraan. Water wordt zo de hele tijd afgevoerd en de kelder is terug vochtvrij.

AquaTec – jouw specialist in vochtbestrijding

Om je woning volledig vochtvrij te maken, moet je een specialist in vochtbestrijding inschakelen. Onze experts in vochtbestrijding zullen dankzij een vakkundige diagnose de meest geschikte behandeling voorstellen. Bij AquaTec kunnen we het vochtprobleem gegarandeerd voor eens en voor altijd uit je woning verjagen.

Heb je een vochtprobleem in huis? Aarzel dan niet langer en vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een vochtdiagnose aan. De experts van AquaTec komen dan bij jou thuis ter plaatse om de oorzaak van het probleem op te sporen en een behandelplan op te stellen. Contacteer ons gerust.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder