Vochtproblemen bestrijden in Herk-de-Stad

Vochtproblemen bestrijden in Herk-de-Stad

Vochtproblemen zijn er in zeer uiteenlopende soorten en stadia. Woont u in Herk-de-Stad en heeft uw woning of bedrijfspand te kampen met schade of problemen als gevolg van vocht?

Op onze website kunt u uitgebreide informatie terugvinden over de diverse situaties die aan de orde kunnen zijn, zoals condensatievorming, lekkages, schimmelvorming, opstijgend grondvocht en kelderlekkages.

Al die vochtproblemen hebben oorzaken en gevolgen die variëren van onschuldig tot zeer schadelijk.

In principe is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen om verdere schade aan uw woning te voorkomen. AquaTec Vochtbestrijding beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van diverse vochtproblemen. Wij kunnen u in vrijwel elke situatie van advies en hulp voorzien.

Vochtproblemen in Herk-de-Stad: oorzaken

Vochtproblemen hebben verschillende oorzaken, die grofweg kunnen opgedeeld worden in oorzaken die binnen de woning ontstaan en oorzaken van buitenaf. Elke oorzaak vereist een unieke aanpak, toegespitst op de specifieke situatie.

» Last van vochtproblemen in Herk-de-Stad?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose

Oorzaken van vochtproblemen binnenshuis

Inpandige oorzaken zijn doorgaans een combinatie van een hoge luchtvochtigheid en een gebrek aan ventilatie. Vooral vochtige ruimten, zoals de keuken en badkamer, zijn hier extra gevoelig voor. Wanneer een ruimte langdurig wordt blootgesteld aan vochtige lucht zonder dat de waterdamp in de lucht kan worden afgevoerd, zal deze ruimte op den duur beschadigd raken door het teveel aan vocht.

Hierbij kunt u denken aan vochtige plekken op de muren en uiteindelijk ook schimmelvorming. Dit is niet alleen uiterst nadelig voor uw woning, maar ook slecht voor uw gezondheid, want schimmels en hun sporen zijn schadelijk voor de luchtwegen.

AquaTec Vochtbescherming kan u van hulp en advies voorzien op het gebied van:

» Last van vochtproblemen in Herk-de-Stad?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose

Oorzaken van vochtproblemen die van buitenaf komen

Anderzijds kan ook extern heel wat vochtproblemen veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doorslaand vocht dat doorheen uw muren slaat bij een harde regenbui. Ook kunnen lekkages ook binnenshuis hun sporen nalaten, bijvoorbeeld vanaf het dak en de gevel. En tot slot kan vocht ook van onderaf komen.

Woont u in Herk-de-Stad en beschikt u over een kelderruimte? Dan kunt u ondermeer te maken krijgen met kelderlekkages en opstijgend grondvocht. Beide situaties kunnen op langere termijn ook de rest van uw woning beschadigen.

In al deze gevallen, kan AquaTec Vochtbestrijding u op verschillende manieren van dienst zijn:

  • Opsporen en behandelen van lekkages
  • Gevelbescherming door middel van hydrofuge
  • Kelderdrainage
  • Kelderdichting en kelderbekuiping
  • Beton- en scherminjecties
  • Advies over en installatie van diverse ventilatiesystemen

Advies op maat en vochtbestrijding Herk-de-Stad

In alle bovengenoemde gevallen is het noodzakelijk dat een expert de situatie in uw geval bekijkt en opneemt. Soms is er immers sprake van een combinatie van factoren en zal het bestrijden van slechts één oorzaak wellicht niet voldoende zijn.

Niet alle oorzaken zijn bovendien direct te vinden. Soms kan de boosdoener een haarscheurtje in een leiding zijn die niet met het blote oog te zien is. Wordt deze echter over het hoofd gezien, kunt u in de toekomst wederom vochtschade verwachten.

Heeft u vragen over uw specifieke vochtprobleem of wilt u graag een gratis vochtdiagnose? Wij staan te allen tijde voor u klaar om u van advies en doeltreffende hulp te voorzien.

U kunt ons bellen via het gratis nummer 0800/11.134
. Wij zijn snel ter plaatse in Herk-de-Stad en zullen u zo snel mogelijk op het droge helpen.

» Last van vochtproblemen in Herk-de-Stad?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose