Vochtproblemen bestrijden in Gestel

Vochtproblemen bestrijden in Gestel

Vochtproblemen hebben uiteenlopende oorzaken en zijn in een beginstadium moeilijk te herkennen. Wie vochtproblemen wil bestrijden in Gestel, doet daarom beter een beroep op een expert. Met de nodige vakkennis kunnen we bij Aquatec de oorzaak van het vochtprobleem in Gestel achterhalen en een gepaste behandeling opstarten. Elk soort vochtprobleem vraagt namelijk om een andere aanpak.

Waarom is het zo belangrijk om vochtproblemen in Gestel snel te bestrijden?

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, maar ze leiden vaak tot dezelfde gevolgen. Een bijna onvermijdelijk gevolg van vochtproblemen in Gestel is schimmel. Schimmels gedijen uitstekend op vochtige bouwmaterialen, wat de oorzaak van dat vocht ook moge zijn. Die schimmels produceren giftige sporen die gezondheidsklachten veroorzaken wanneer je ze inademt. Allesbehalve onschuldig dus, dat vocht in huis.

Maar er kan ook structurele schade optreden bij vochtproblemen in Gestel. Vochtige bakstenen, die aangetast zijn door opstijgend vocht bijvoorbeeld, worden poreus en broos. Dat betekent dat ze makkelijker afbrokkelen en hun stabiliteit verliezen. In dragende muren kan dat voor grote problemen zorgen. Vocht is daarnaast ook gewoon niet mooi om naar te kijken. Vochtplekken zien er niet uit, verstoren het interieur en brengen een vervelende, muffe geur met zich mee.

Daarom is het belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk te behandelen. Vocht verspreidt zich namelijk snel en veroorzaakt hoe langer hoe meer schade aan je woning in Gestel. AquaTec Vochtbestrijding beschikt over jarenlange ervaring met vochtbestrijding en we kunnen je in elke situatie van advies en hulp voorzien.

Vocht in hoeken van de kamer

Hoe ontstaan vochtproblemen in Gestel?

Vochtproblemen hebben verschillende oorzaken, die grofweg kunnen opgedeeld worden in oorzaken die binnen de woning ontstaan en oorzaken van buitenaf. Elke oorzaak vereist een unieke aanpak, toegespitst op de specifieke situatie.

Oorzaken van vochtproblemen in Gestel binnenshuis

Inpandige oorzaken zijn doorgaans een combinatie van een hoge luchtvochtigheid en een gebrek aan ventilatie. We hebben het dan over condensatievocht. Vooral natte ruimten, zoals de keuken en badkamer, zijn er extra gevoelig voor. Wanneer een ruimte langdurig wordt blootgesteld aan vochtige lucht zonder dat de waterdamp in de lucht kan worden afgevoerd, zullen er zich vochtplekken vormen op de muren. Een onvermijdbaar gevolg is dan uiteindelijk schimmelvorming. Dat is niet alleen uiterst nadelig voor je woning, want schimmeldraden dringen tot diep in de muren door, maar ook voor je gezondheid. Schimmels en hun sporen zijn schadelijk voor de luchtwegen en brengen hoofdpijn, keelpijn en vermoeidheid met zich mee.

Oorzaken van vochtproblemen in Gestel die van buitenaf komen

Anderzijds kunnen ook externe oorzaken vochtproblemen met zich meebrengen. Het vaakst voorkomend is opstijgend vocht. Water uit de ondergrond komt dan in contact met de bakstenen en baant zich een weg omhoog tot er vochtplekken onderaan de muren verschijnen. Verder kunnen oude woningen ook aangetast worden door doorslaand vocht. De boosdoener is dan een barstje of scheurtje in de gevel. Na een hevige regenbui kan dan vocht verschijnen op de muren binnenshuis.

Een oorzaak van vochtproblemen in Gestel die vaak over het hoofd gezien wordt, is een lekkage. Een kapotte dakgoot kan voor lekkages zorgen, en dat geldt ook voor beschadigingen aan het dak. Gesprongen leidingen kunnen eveneens vocht in Gestel veroorzaken.

Woon je in Gestel en beschikt je woning over een kelderruimte? Dan moet je daar extra attent zijn voor vochtproblemen. Een kelder wordt omgeven door vochtige ondergrond. Bij een hoge waterdruk of na hevige waterval slaagt water er mogelijk in om binnen te dringen in de bakstenen. Dat kan wanneer de waterkering onder de woning niet meer werkt zoals het zou moeten.

Hoe bestrijden we vochtproblemen in Gestel?

In al die gevallen kan AquaTec Vochtbestrijding je op verschillende manieren van dienst zijn. De behandeling voor het vochtprobleem hangt namelijk af van de oorzaak.

Vochtige kelder

Gaat het om vocht in de kelder? Dan kunnen we in het beste geval de keldermuur injecteren. Het vochtprobleem wordt dan in een beginstadium lokaal aangepakt. Muurinjecties zijn enkel effectief wanneer een lokale zwakke plek in de keldermuur het vocht binnenlaat.

Staat je kelder vaak onder water of dringt het langs meerdere plekken binnen, dan is de waterdruk waarschijnlijk te hoog. We redden de kelder dan met een kelderbekuiping of kelderdrainage. We sporen ook altijd mogelijke lekkages in de kelder op.

vochtige kelder

Opstijgend vocht

Heeft je woning in Gestel te kampen met opstijgend vocht? Dan volstaan muurinjecties in het merendeel van de gevallen. We maken de vochtige muur dan terug waterdicht door een vochtwerend middel te injecteren via boorgaten.

Bij ver verspreide vochtproblemen door opstijgend vocht moet er mogelijk een nieuwe waterkering aangebracht worden.

vocht achter radiator

Doorslaand vocht via de gevel

Dringt het vocht binnen via de gevel, dan zullen we de gevel reinigen, repareren en tegen toekomstig doorslaand vocht beschermen met een hydrofuge op de poreuze muur.

muurzouten

Condens

Wanneer het vochtprobleem in Gestel ontstaan is door condens, zullen we je adviseren over mechanische ventilatiesystemen. Die voorkomen niet alleen vocht en schimmel, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit in huis.

condens-schimmel-in-huis

Aquatec bestrijdt vocht in Gestel

In alle bovengenoemde gevallen is het noodzakelijk dat een expert de situatie in bekijkt. Soms is er namelijk sprake van een combinatie van factoren en zal het bestrijden van slechts één oorzaak van het vocht wellicht niet voldoende zijn.

Bovendien zijn niet alle oorzaken van vochtproblemen in Gestel niet meteen te zien. Soms kan de boosdoener een haarscheurtje in een leiding zijn die niet met het blote oog te zien is. Wordt dat echter over het hoofd gezien, dan kan je in de toekomst wederom vochtschade verwachten.

Heb je vragen over jouw vochtprobleem in Gestel of wil je graag een gratis vochtdiagnose? Wij staan te allen tijde voor je klaar met professioneel advies en doeltreffende hulp. Bel ons via het gratis nummer 0800/11.134. Wij zijn snel ter plaatse in Gestel. Voor je het weet is dat vocht uit je huis verjaagd.