Vochtige muren bestrijden in Okegem

Vochtige muren bestrijden in Okegem

Helaas zijn veel bewoners van een woning er mee vertrouwd: last van vochtige muren. Het is een veel voorkomend en hardnekkig probleem. Gelukkig is het goed op te lossen. Woont u in Okegem en hebt u last van vochtige muren? Bel ons voor een gratis diagnose, om zo schade en meer vochtproblemen te voorkomen.

Bel ons voor een gratis diagnose op het gratis nummer: 0800/11.134

Een vochtige muur kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt gedacht dat vochtige muren enkel bij oudere woningen opduiken, maar niets is minder waar. Ook in nieuwbouwwoningen kunnen vochtige muren voorkomen. Het maakt trouwens op zich niet uit of de woning oud of nieuw is: bij vochtige muren moet u altijd actie ondernemen.

Gezondheidsrisico’s door vochtige muren

Een groot nadeel van vochtige muren in uw woning in Okegem, is het effect dat een vochtige muur heeft op de gezondheid. Te veel vocht in huis is namelijk niet goed en heeft een negatief gevolg op uw gezondheid. Er kunnen dan immers schimmels en zwammen op de muren ontstaan, die met hun sporen uw fysieke weerstand aantasten.

Waardedaling door vochtproblemen

Vochtige muren zijn niet alleen voor uw gezondheid een probleem, maar ook voor de waarde van uw huis. Wie een huis in Okegem heeft en niets doet aan een vochtige muur, zal dit bij verkoop merken in een waardedaling van de woning. Vocht in de muren kan namelijk heel diep in de muren trekken en zelfs in de fundering van de woning. Dit kan resulteren in permanente schade.

» Last van vochtige muren?Contacteer ons, vraag een gratis vocht diagnose

Vochtige muren in Okegem bestrijden

Omdat vocht diep kan doortrekken in de muren is het nodig om snel actie te ondernemen. Hoe langer u met een vochtige muur blijft zitten, hoe groter de kans op permanente schade, met alle gevolgen van dien.

Woont u in Okegem, en hebt u last hebt van vochtige muren, dan kan u bij Aquatec terecht. Wij hebben jarenlange kennis en ervaring op het gebied van vochtbestrijding en kunnen voor elk vochtprobleem een oplossing op maat bieden. Daarbij gaan we altijd voor een permanente oplossing: een droge muur moet ook over een paar jaar nog altijd droog zijn.

Een vochtige muur kan veel oorzaken hebben. Het is op voorhand niet altijd mogelijk om exact aan te geven wat de precieze oorzaak van een vochtige muur is. Zo kan een vochtige muur ontstaan door slechte ventilatie. Aquatec voorziet dan in een betere installatie, zodat de woning goed wordt geventileerd. Het kan ook zijn dat het vocht al is doorgedrongen in de binnenmuren, of dat er sprake is van een slechte constructie.

Een oplossing voor elk vochtprobleem

Wat de oorzaak van het probleem ook mag zijn, bij Aquatec lossen we het graag voor u op. Omdat niet iedere behandelmethode even geschikt is voor ieder vochtprobleem, maken wij altijd eerst een afspraak om de situatie te analyseren. Wij sturen een vochtexpert langs bij uw woning in Okegem. Deze zal dan een probleemanalyse maken en aan de hand van deze analyse een passende oplossing op maat voorstellen. Zo zal Aquatec niet alleen de vochtige muren behandelen, maar er ook voor zorgen dat het vocht niet meer terugkomt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning in Okegem? Neem dan contact op met Aquatec voor een vrijblijvend gesprek.

» Last van vochtige muren?Contacteer ons, vraag een gratis diagnose

PS: Wist u trouwens dat u ook kan genieten van verschillende premies voor vochtbestrijding? Wanneer u vochtbestrijdingswerken laat doen, komt u in aanmerking voor de Vlaamse Verbeteringspremie die u tot 750 euro terug kan geven of de Vlaamse Renovatiepremie.waarmee u 20 of 30% van de factuur recupereert. Wij helpen u graag met alle aanvragen.