Vochtige muren bestrijden in Meeswijk

Vochtige muren bestrijden in Meeswijk

Helaas krijgen woningen in Meeswijk soms te maken met vochtige muren. Het is een vaak voorkomend en hardnekkig probleem, maar het is wel goed op te lossen. Een vochtige muur kan verschillende oorzaken hebben en opduiken in zowel oude als nieuwe woningen. Hoe dan ook, het is vooral belangrijk om snel actie te ondernemen. Vochtige muren in Meeswijk kunnen namelijk ernstige gevolgen hebben. We vertellen je er hieronder alles over.

Waarom moet je vochtige muren bestrijden in Meeswijk?

Gezondheidsrisico’s door vochtige muren

De belangrijkste reden waarom je vochtige muren in Meeswijk snel moet aanpakken, is het negatieve effect dat een vochtige muur heeft op de gezondheid. Te veel vocht in huis is allesbehalve gezond. Vocht brengt namelijk schimmels met zich mee. Die verspreiden zich met giftige sporen, die schadelijk zijn wanneer je ze inademt.

Gevaren voor je woning zelf

Vocht heeft nog een nadeel. Wanneer de bakstenen in de muren verzadigd zijn met vocht, verliezen ze hun stabiliteit. De bakstenen kunnen beginnen af te brokkelen. Vochtige muren die niet aangepakt worden, kunnen dus nog grotere problemen met zich meebrengen. Het vocht in de muren kan heel diep in de muren trekken, zich verspreiden door de woning en zelfs de funderingen aantasten. Dat kan resulteren in permanente schade.

Waardedaling door vochtproblemen

Vochtige muren zijn niet alleen een probleem voor je gezondheid, maar ook voor de waarde van je huis. Ben je van plan om je woning in Meeswijk te verkopen? Dan is het een goed idee om de vochtproblemen nog voor de verkoop aan te pakken. Vochtige muren doen alarmbellen afgaan bij potentiële kopers en dat heeft een invloed op de vraagprijs. Woningen met problemen zijn minder waard.

Wat is de oorzaak van een vochtige muur in Meeswijk?

Een vochtige muur kan verschillende oorzaken hebben. Het is niet altijd mogelijk om met het blote oog aan te geven wat de precieze oorzaak van een vochtige muur is. Daarom is het belangrijk om steeds een vochtexpert te laten langskomen. Zo weet je zeker dat de juiste diagnose gesteld wordt. Enkel zo kan de gepaste behandeling opgestart worden.

Opstijgend vocht in Meeswijk

In de meeste gevallen wordt een vochtige muur in Meeswijk veroorzaakt door opstijgend vocht. Water uit de ondergrond baant zich dan een weg naar boven in de muren van je woning. Zo ontstaat een vochtplek aan de onderkant van de muur. Verf en behang zullen loskomen en plinten kunnen van de muren breken. Er zal een muffe geur in de ruimte hangen.

Condensproblemen in Meeswijk

Daarnaast kan ook een slechte ventilatie ten grondslag liggen aan een vochtige muur in Meeswijk. In natte ruimtes, zoals de badkamer en de keuken, hangt veel waterdamp in de lucht. Ventileer of verlucht je niet, dan slaat die waterdamp neer op de muren en het plafond. Die condensvorming kan resulteren in een vochtprobleem, vooral bovenaan de muur. Aquatec stelt dan voor om een beter ventilatiesysteem te installeren zodat de woning goed wordt geventileerd.

Lek in Meeswijk

Ook een lek kan vochtige muren veroorzaken. Een lek kan groot of klein zijn en de vochtplek kan snel of traag verschijnen. Bevindt de vochtplek zich waar een leiding loopt? Dan is de kans groot dat de leiding de boosdoener is. Een loodgieter helpt je dan uit de nood.

Hoe vochtige muren bestrijden in Meeswijk

Omdat vocht diep kan doortrekken in de muren is het nodig om snel actie te ondernemen. Hoe langer je met een vochtige muur blijft zitten, hoe groter de kans op permanente schade. En dat vermijd je natuurlijk liever. Een vochtige muur in Meeswijk kan op verschillende manieren aangepakt worden. Hoe we de vochtige muren bestrijden, hangt af van de oorzaak van het probleem.

Gaat het om opstijgend vocht? Dan volstaat een muurinjectie meestal. Onze experten boren dan gaten in de aangetaste muur en injecteren ze met een vochtwerende gel. Eenmaal die gel uitgehard is, kan vocht niet langer opstijgen in de muur. Zo droogt de vochtige muur in Meeswijk uit en ben je van het vochtprobleem verlost.

Zijn de vochtige muren in Meeswijk te wijten aan condens? Dan is het nodig om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Zo wordt de vochtige lucht vol waterdamp vervangen door verse, droge buitenlucht. Vaarwel vocht!

Aquatec heeft een oplossing voor elk vochtprobleem

Wat de oorzaak van het probleem ook moge zijn, bij Aquatec lossen we het graag voor je op. Omdat niet iedere behandelmethode even geschikt is voor ieder vochtprobleem, voeren we altijd eerst een vochtanalyse uit. We sturen een vochtexpert naar je woning in Meeswijk die de oorzaak van de vochtige muur zal zoeken. We stellen vervolgens een gepaste behandelmethode voor die het vocht voor eens en voor altijd uit je woning verdrijft.

Wij hebben een jarenlange ervaring op het gebied van vochtbestrijding en kunnen voor elk vochtprobleem een oplossing op maat bieden. Wil je komaf maken met vochtige muren in Meeswijk? Neem dan contact op met Aquatec voor een vrijblijvend gesprek.