Vochtbestrijding in uw kelder in regio Veltem-Beisem

Vochtbestrijding in uw kelder in regio Veltem-Beisem

Heb je vochtplekken in je kelder ontdekt? Of misschien heb je zelfs al last van schimmel in je kelder? Dan is het belangrijk om die problemen te verhelpen. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je woning. Een vochtvrije kelder kan je bovendien terug gebruiken als opslagruimte, of je kan de kelder omtoveren tot een man cave, een gastenkamer of een grote speelruimte voor (klein)kinderen.

Aquatec Vochtbestrijding helpt je om het vocht in je kelder te bestrijden! Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van vochtbestrijding, kunnen wij elke kelder terug waterdicht maken. Wij voeren ook vochtbestrijding in regio Veltem-Beisem uit.

Hoe ontstaat een vochtige kelder in Veltem-Beisem?

Doorslaand vocht en waterdruk in de kelder

De kelder is gevoelig aan vochtproblemen. Dat is natuurlijk geen verrassing, het is de enige ruimte in een woning die ondergronds is gelegen. Woon je in een omgeving met een hoge grondwaterdruk, dan kan grondwater je kelder binnendringen. Ook na hevige regenval kunnen vochtplekken of zelfs plassen opduiken in de kelder.

Oude kelders, waarvan de bouwmaterialen poreus en broos zijn geworden, hebben vaker vochtbestrijding nodig. Er bevinden zich dan zwakke plekken in de keldermuren die vocht en water kunnen binnen laten. Dat gaat van fijne haarscheurtjes in metsel- en voegwerk tot grote barsten in de betonnen keldervloer.

Condensatievocht in je kelder in Veltem-Beisem

Er is echter nog een manier waarop vocht voor problemen kan zorgen in je kelder in Veltem-Beisem. Kelders hebben meestal geen ramen. De lucht wordt er niet ververst en dat leidt tot een verhoogde luchtvochtigheid. Er hangt veel waterdamp in de lucht die neerslaat op de koude muren en plafonds van de kelder. Op die manier ontstaan vochtplekken die de ideale broeihaard vormen voor schimmels. Ze brengen een muffe geur met zich mee.

Waarom is vochtbestrijding in een kelder in Veltem-Beisem zo belangrijk?

Wanneer je vochtproblemen in je kelder in regio Veltem-Beisem hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. Vochtproblemen in de kelder kunnen namelijk heel wat schade veroorzaken, ook in de rest van je woning.

Ten eerste zijn vochtige woningen niet gezond. De hoge luchtvochtigheid en de vochtplekken op de muren lokken schimmels en kelderzwammen. Die ben je liever kwijt dan rijk. Schimmels en zwammen planten zich razendsnel voort met giftige sporen. Je ondervindt problemen aan de ademhaling en hoofdpijn.

Ook de vochtplekken zelf richten schade aan. De bouwmaterialen van je kelder zijn verzadigd met vocht en verliezen hun stabiliteit. Muren worden broos en kunnen afbrokkelen.

Nog een specifiek soort vochtprobleem dat kan ontstaan door een natte kelder is opstijgend vocht. Wanneer je kelder langdurig vochtig is, dan kan het vocht beginnen te stijgen naar hoger gelegen verdiepingen. Zo ontstaan dus ook vochtproblemen in je woonkamer, slaapkamer of keuken.

Kortom: hoe sneller je vochtproblemen aanpakt, hoe minder werken moeten gebeuren. Heeft je kelder last van vochtproblemen, roep dan meteen de hulp in van een firma gespecialiseerd in vochtbestrijding in regio Veltem-Beisem!

keldervocht in de kelder

Hoe werkt vochtbestrijding in Veltem-Beisem precies?

Vochtbestrijding is een verzamelnaam voor heel wat verschillende methodes die we gebruiken om een vochtprobleem in een kelder in Veltem-Beisem te verhelpen en bestrijden. Bij vocht in de kelder gebruiken we diverse behandelingen die de situatie herstellen. Het goede nieuws is dat voor elk soort vochtprobleem een gepast oplossing bestaat.

Muurinjecties in Veltem-Beisem

Bij kleine beschadigingen in de keldermuren kunnen muurinjecties helpen. Het gaat dan om scheurtjes in broze bakstenen die lokaal een zwakke plek vormen. We boren gaatjes in die zwakke plek en injecteren een vochtwerend middel. Eenmaal uitgehard, is de muur terug waterdicht.

Kelderdichting in Veltem-Beisem

Is vochtprobleem in de kelder grootschaliger van aard, dan moeten we een totaaloplossing toepassen. Kelderdichting geniet dan de voorkeur. Onze experts in vochtbestrijding in Veltem-Beisem komen dan langs om de kelder van top tot teen af te dekken met een nieuwe, waterafstotende cementlaag.

Verschillende lagen waterafstotende mortel zorgen voor een waterdichte barrière. Je kelder in Veltem-Beisem is opnieuw bruikbaar en ziet er als nieuw uit. Bij vochtige kelders waar steevast plassen staan, is kelderdrainage een oplossing. We brengen dan een dun pompsysteem aan dat water continue wegpompt. Het geheel wordt afgedekt met een nieuwe keldervloer zodat je niets van de pomp ziet.

Afwerking werf na vochtbestrijding

Ventilatiesysteem in Veltem-Beisem

Is het vocht in je kelder in Veltem-Beisem vooral te wijten aan een hoge luchtvochtigheid en condensatieproblemen? Dan zal het installeren van een ventilatiesysteem het gewenste effect hebben.

Aquatec Vochtbestrijding helpt je ook in regio Veltem-Beisem van elk vochtprobleem af

Met welk vochtprobleem je kelder in Veltem-Beisem ook kampt, AquaTec Vochtbestrijding staat altijd voor je klaar. Dankzij onze vele jaren ervaring op het gebied van vochtbestrijding in kelders, kunnen wij je met raad en daad bijstaan om je kelder in regio Veltem-Beisem helemaal waterdicht te maken.

Bel ons nu op en vraag naar uw GRATIS vochtanalyse. Wij komen snel bij je langs om de kelder in Veltem-Beisem grondig te onderzoeken en de beste behandelingen aan je voor te leggen! Bel ons gratis op 0800.11.134.

» Last van vochtproblemen in Veltem-Beisem?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose