Opstijgend vocht bestrijden in Eine

Opstijgend vocht bestrijden in Eine

Woont u in Eine en heeft u een vochtige kelder of ruimte in uw woning? Dan is de kans groot dat u last hebt van opstijgend vocht. Hoewel er veel verschillende oorzaken kunnen zijn, is het ongeacht de boosdoener altijd raadzaam om zo snel en grondig mogelijk opstijgend vocht te bestrijden.

Opstijgend vocht beïnvloedt immers niet alleen de leefbaarheid van uw woning, maar heeft ook een nefaste impact op de financiële waarde van het pand en uw gezondheid. Wacht dus niet te lang en onderneem zo snel mogelijk actie. Alleen met de juiste aanpak kan het opstijgend vocht verholpen en verder voorkomen worden.

Bel ons voor een gratis diagnose op het gratis nummer: 0800/11.134

Woont u in Eine ? Dan weet u dat het op sommige plaatsen in uw stad of gemeente erg vochtig kan zijn in de grond. Opstijgend vocht kan hier een gevolg van zijn, zeker wanneer het al een wat oudere woning betreft kan het grondwater problemen veroorzaken in bijvoorbeeld de kelderruimte of op de muren.

» Last van opstijgend vocht?Contacteer ons, vraag uw gratis vochtdiagnose

Nadelen opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een probleem waar u niet te licht over mag gaan. Of het nu gaat om een kelder, kruipruimte of een andere ruimte: optrekkend vocht is schadelijk voor uw hele huis:

  • Een groot nadeel van opstijgend vocht is namelijk dat het vocht in de fundering van uw woning kruipt.
  • Daarnaast is opstijgend vocht ook schadelijk voor de muren.
  • En die schade kan blijvend zijn, zeker als het vocht diep in de muren is doorgedrongen. Vocht in de fundering, of blijvende schade aan muren, zijn natuurlijk funest voor de waarde van uw woning in Eine.

Niet alleen de fundering van uw huis in Eine moet het ontgelden als er niets wordt gedaan aan optrekkend vocht. Ook de gezondheid van u en uw medebewoners moet eraan geloven.

Een vochtige muur is namelijk een perfecte broedplaats voor schimmels en huiszwam. Bovendien tast een te hoge vochtigheidsgraad uw weerstand aan, waardoor u sneller vatbaar bent voor ziektes. Ook het herstel van bestaande ziektes worden niet bevorderd met een te vochtige kamer.

Opstijgend vocht bestrijden in Eine

Gelukkig kan opstijgend vocht opgelost worden. Alles begint bij een goede analyse van het probleem. Want er zijn heel veel verschillende mogelijke oorzaken van opstijgend vocht. Denk bijvoorbeeld aan een slecht geventileerde woning, een lek of een foute constructie.

Aquatec is gespecialiseerd in het bestrijden van vocht. We kijken eerst goed naar het vochtprobleem en maken aan de hand van deze analyse een plan van aanpak, volledig op maat. Zo kunnen we de beste behandelmethode aanbieden en ervoor zorgen dat het vocht niet alleen verdwijnt, maar in de toekomst ook wordt voorkomen.

Wanneer u bij Aquatec een gratis diagnose laat maken voor het opstijgend vocht in uw woning in Eine, zal een van onze experts bij u langskomen om het probleem te analyseren. Van zodra de vochtexpert een analyse gemaakt heeft, kunnen wij een oplossing op maat voorstellen. Zo weet u zeker dat uw vochtprobleem goed, vakkundig en snel wordt opgelost.

» Last van opstijgend vocht?Contacteer ons, vraag uw gratis diagnose

Premies voor vochtbestrijding

Wist u trouwens dat u ook kan genieten van verschillende premies voor vochtbestrijding?

Vochtbestrijding is namelijk een onderdeel van de Vlaamse Verbeteringspremie waarmee u tot 750 euro kunt aanvragen en de Vlaamse Renovatiepremie waarmee u 20 of 30% van de kostprijs van de werken kunt recupereren. Een reden te meer om die vochtproblemen aan te pakken dus.