Opstijgend vocht bestrijden in Lochristi

Opstijgend vocht bestrijden in Lochristi

Woon je in Lochristi en merk je een vochtplek in je woning? Dan is de kans groot dat je last hebt van opstijgend vocht. Gelukkig is opstijgend vocht in het merendeel van de gevallen uitstekend te verhelpen. Het is vooral belangrijk om snel in actie te schieten, want opstijgend vocht kan grotere problemen met zich meebrengen.

[

Hoe ontstaat opstijgend vocht in Lochristi?

Opstijgend vocht is een hardnekkig probleem in Lochristi. Veel woningen krijgen er vroeg of laat mee te maken. Onder elke woning bevindt zich doorgaans een waterkering, een fysieke barrière die de woning scheidt van de vochtige ondergrond. Maar na verloop van tijd kan die waterkering beginnen af te takelen. Vocht kan dan binnendringen in de binnenmuren van je woning.

Het vocht stijgt langzaam steeds hoger op in de muren. Eenmaal de bakstenen verzadigd zijn, worden vochtplekken zichtbaar op de muren. Ook afbladderende verf, loshangend behang en loskomende plinten wijzen op vochtproblemen, die overigens altijd gepaard gaan met een doffe, muffe geur in huis. Opstijgend vocht komt extra vaak voor in kelders. Die ruimtes worden namelijk omgeven door vochtige ondergrond.

Nadelen van opstijgend vocht in Lochristi

Opstijgend vocht is een probleem dat je serieus moet nemen. Of het opstijgend vocht zich nu voordoet in een kelder, kruipruimte of een andere ruimte: vocht is altijd schadelijk voor je hele huis.

Het grootste nadeel van opstijgend vocht is dat het vocht de bouwmaterialen van je woning aantast. Bakstenen die verzadigd zijn met vocht, verliezen hun stabiliteit. Ze worden broos en brokkelen makkelijk af. Ook de funderingen van je woning worden op die manier aangetast. Opstijgend vocht kan bijzonder ernstige schade veroorzaken. Hoe sneller je het opstijgend vocht in Lochristi aanpakt, hoe minder risico je loopt op onomkeerbare schade. Vocht in de fundering, of blijvende schade aan muren, is natuurlijk nefast voor de waarde van je woning in Lochristi.

Niet alleen de stabiliteit van je woning, maar ook de gezondheid van de bewoners moet eraan geloven. Een vochtige muur is namelijk een perfecte broedplaats voor schimmels en huiszwammen. Bovendien tast een te hoge vochtigheidsgraad je weerstand aan, waardoor je sneller vatbaar bent voor ziektes. Ook het herstel van bestaande ziektes wordt niet bevorderd in een te vochtige kamer.

Wacht dus niet te lang en onderneem zo snel mogelijk actie wanneer je te maken hebt met opstijgend vocht in Lochristi. Alleen met de juiste aanpak kan het opstijgend vocht verholpen en in de toekomst voorkomen worden.

Opstijgend vocht bestrijden in Lochristi

Gelukkig kan opstijgend vocht altijd opgelost worden. Alles begint bij een goede analyse van het probleem, want er zijn heel veel verschillende mogelijke oorzaken van opstijgend vocht. En elke soort opstijgend vocht vraagt om een andere behandeling.

In het beste geval volstaat een muurinjectie. Daarbij worden gaatjes in de aangetaste muur geboord. Die worden vervolgens opgevuld met een waterafstotend middel. Op die manier creëer je als het ware een nieuwe fysieke waterkering, maar dan binnen in de vochtige muur in Lochristi. Het is een bijzonder effectieve en relatief goedkope behandelmethode tegen opstijgend vocht.

Is het opstijgend vocht al verder verspreid door je woning? Dan is het mogelijk nodig om de muur met opstijgend vocht te onderkappen. We slijpen dan sleuven onderaan in de muur en brengen een nieuwe fysieke waterkering aan. Zo wordt vocht uit de ondergrond tegengehouden. Voor een onderkapping zijn ingrijpende werken nodig. Die kan je vermijden door het opstijgend vocht in een beginstadium te bestrijden.

Bevindt het opstijgend vocht zich in de kelder? Dan zal een muurinjectie meestal ook niet voldoende zijn. Een kelderbekuiping biedt in dat geval soelaas. We brengen een vochtwerend mengsel aan op de keldermuren en keldervloer. Dankzij die bekuiping kan je de kelder terug gebruiken zoals voorheen.

Premie voor vochtbestrijding in Lochristi

Wist je trouwens dat je een premie kan aanvragen voor vochtbestrijding in Lochristi? Wie vocht aanpakt, heeft recht op de Mijn VerbouwPremie. Dat is een nieuwe premie die verschillende oude premies van de Vlaamse overheid en Fluvius bundelt. Hoeveel je terugbetaald krijgt, hangt af van je gezinssituatie en inkomen. De Mijn VerbouwPremie bedraagt maximaal 50% van het factuurbedrag.

Aquatec bestrijdt opstijgend vocht in Lochristi

Aquatec is gespecialiseerd in het bestrijden van vocht. We onderzoeken het vochtprobleem eerst grondig en stellen aan de hand van die analyse een plan van aanpak op. Dat gebeurt volledig op maat, want elk vochtprobleem is anders. Zo kunnen we de beste behandelmethode aanbieden en ervoor zorgen dat het vocht niet alleen verdwijnt, maar in de toekomst ook nooit meer terugkomt.

De experts van Aquatec komen graag bij je langs voor een vrijblijvende vochtanalyse. Contacteer ons voor een afspraak.