Kelderdichting in regio Kermt

Kelderdichting in regio Kermt

Heeft u last van vochtproblemen in uw kelder in regio Kermt en wilt u deze definitief een halt toeroepen? Dan is kelderdichting dé methode bij uitstek om uw kelder volledig waterdicht te maken en komaf te maken met vocht in uw kelder.

Aquatec Vochtbestrijding komt ook bij u in Kermt op locatie, om u te assisteren bij het oplossen van vochtproblemen in uw kelder.

Hoe ontstaan vochtproblemen in een kelder?

Vochtproblemen in de kelder kunnen omwille van zeer uiteenlopende redenen ontstaan. Een kelder bevindt zich op een plek die erg gevoelig is voor binnendringend vocht, omdat kelders zich op hetzelfde niveau bevinden als grondwater. Hierdoor kan grondwater gemakkelijk binnendringen, indien uw kelder daartoe aanleiding biedt door bijvoorbeeld zwakke plekjes.

Maar u kunt ook te maken krijgen met regenwater dat naar binnen sijpelt wanneer er openingen zijn die dit toelaten. Is er bijvoorbeeld sprake geweest van hevige regenval, dan kan het inderdaad gebeuren dat dit water in uw kelder terecht komt.

Daarnaast kan een kelder ook te maken krijgen met vochtschade door lekkages, omdat rondom een kelder vele leidingen lopen die problemen kunnen veroorzaken als ze zouden lekken.

Kortom: er is een breed scala aan oorzaken die vocht in uw kelder tot gevolg kunnen hebben, indien uw kelder niet voldoende waterdicht is.

» Last van vochtproblemen in Kermt?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose

Hoe kan kelderdichting in regio Kermt deze vochtproblemen voorkomen?

Om in één keer van al deze toestanden af te zijn, kunt u opteren om uw kelder te laten dichten. Kelderdichting, ook wel kelderbekuiping genoemd, legt namelijk een solide waterdichte basis om uw hele kelder heen. Zowel de muren als de vloer worden aangepakt, zodat er nergens nog plekjes kunnen zijn waarlangs vocht naar binnen kan treden.

Kelderdichting is dé manier bij uitstek om uw kelder van een grondige renovatie te voorzien, waardoor uw kelder weer zo goed als nieuw zal zijn.

Wat voor soorten kelderdichting zijn toepasbaar?

Kelderdichting bestaat uit grofweg twee varianten: stijve en soepele kelderdichting.

  • Stijve kelderdichting legt door middel van meerdere sterke en vochtwerende lagen een zeer sterke basis, die vocht op geen enkele wijze nog toegang tot de kelder biedt. Deze lagen bestaan onder andere uit speciaal waterdicht mortelpleisterwerk en ondersteunende tussenlagen, die telkens tussendoor goed moeten worden gedroogd om het uiteindelijke effect te bereiken.
  • Soepele kelderdichting zal hetzelfde waterdichte effect bereiken, echter met ietwat andere materialen. Bij de soepele versie wordt een vochtwerend noppenmembraan aangebracht. Daar overheen komt een laag nieuw metselwerk en de vloer wordt versterkt met een laag beton.

Beide manieren van kelderdichting zijn een uitstekende oplossing tegen alle soorten vochtproblemen. Welke methode voor u het beste werkt hangt mede af van de materialen in uw kelder en uw persoonlijke voorkeuren.

Aquatec Vochtbestrijding kan elke kelder in regio Kermt waterdicht maken

Of u nu voor soepele of stijve kelderbekuiping gaat, Aquatec Vochtbestrijding biedt voor elke situatie een oplossing geheel op maat.

Dankzij onze uitvoerige GRATIS vochtanalyse kunnen wij elk vochtprobleem tot de kern doorgronden, waarna wij u exact kunnen vertellen welke behandelmethode voor u het beste is.

Maak definitief komaf met uw vochtige kelder, en bel ons nu gratis voor een afspraak op 0800.11.134.

» Last van vochtproblemen in Kermt?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose