Kelderdichting in regio Kapellen (Antwerpen)

Kelderdichting in regio Kapellen (Antwerpen)

Heb je last van vochtproblemen in je kelder in regio Kapellen (Antwerpen) en wil je dat vocht definitief een halt toeroepen? Dan is een kelderdichting dé methode bij uitstek om je kelder volledig waterdicht te maken. We brengen vochtwerende lagen aan die van je vochtige kelder een bruikbare ruimte maken.

Aquatec Vochtbestrijding is in Kapellen (Antwerpen) werkzaam. We komen graag langs om het vochtprobleem in de kelder te onderzoeken en een gepaste behandeling voor te stellen.

Hoe ontstaan vochtproblemen in een kelder?

Vochtproblemen in de kelder kunnen omwille van zeer uiteenlopende redenen ontstaan. Een kelder bevindt zich ondergronds en is dus logischerwijs erg gevoelig is voor binnendringend vocht. Grondwater kan gemakkelijk binnendringen langs zwakke plekjes of wanneer de waterdruk hoog ligt. Ook na hevige regenval kan water in je kelder terechtkomen.

Maar vocht kan ook op andere manieren verschijnen in je kelder. In de kelder lopen bijvoorbeeld veel leidingen die kunnen beginnen te lekken of zelfs barsten. Vooral na periodes van vorst moet je daarvoor uitkijken. Daarnaast worden kelders weinig verlucht omdat er meestal geen ramen zijn. De luchtvochtigheid ligt er standaard hoger waardoor zich makkelijk condens vormt. Ook dat brengt vocht- en schimmelproblemen met zich mee.

Er zijn met andere woorden talloze oorzaken die vocht in je kelder tot gevolg kunnen hebben. Gelukkig hebben we bij Aquatec Vochtbestrijding nóg meer oplossingen voor vochtproblemen in ons arsenaal.

Last van vochtproblemen in Kapellen (Antwerpen)? Contacteer ons en vraag een gratis vochtdiagnose!

water in kelder

Hoe kan kelderdichting in regio Kapellen (Antwerpen) deze vochtproblemen voorkomen?

Een van de populairste en meest efficiënte behandelingen tegen vochtproblemen in de kelder is een kelderdichting. Een kelderdichting, ook wel kelderbekuiping genoemd, legt namelijk een solide waterdichte basis om je hele kelder heen. Zowel de muren als de vloer worden aangepakt, zodat er nergens nog plekjes zijn waarlangs vocht naar binnen kan treden.

Kelderdichting is dé manier bij uitstek om je kelder van een grondige renovatie te voorzien. Na de behandeling ziet je kelder er helemaal als nieuw uit. Je kan de ruimte niet alleen als opslagruimte gebruiken, maar ook als extra logeerkamer, man cava of wat dan ook. Voor een kelderdichting in Kapellen (Antwerpen) kan je bij ons terecht.

Welke soorten kelderdichting zijn er?

Bij Aquatec Vochtbestrijding voeren we twee soorten kelderdichtingen in Kapellen (Antwerpen) uit. Enerzijds is er de stijve kelderdichting, anderzijds de soepele kelderdichting.

Stijve kelderdichting in Kapellen (Antwerpen)

Een stijve kelderdichting houdt in dat we meerdere sterke en vochtwerende lagen aanbrengen op de getroffen muren. Die waterdichte lagen vormen een zeer sterke basis waardoor geen druppeltje vocht nog kan doordingen in de kelder. Deze lagen bestaan onder andere uit speciaal waterdicht mortelpleisterwerk en ondersteunende tussenlagen, die telkens tussendoor goed moeten kunnen uitdrogen om het gewenste effect te bereiken. De stijve kelderbekuiping neemt daarom wel wat tijd in beslag.

Soepele kelderdichting in Kapellen (Antwerpen)

Een soepele kelderdichting zal hetzelfde waterdichte effect bereiken, echter met ietwat andere materialen. Bij de soepele versie wordt een vochtwerend noppenmembraan aangebracht. Daar overheen komt een laag nieuw metselwerk en de vloer wordt versterkt met een laag beton. Dit wordt ook kelderdrainage genoemd. Het is een optie bij erg vochtige kelders.

Beide manieren van kelderdichting zijn een uitstekende oplossing tegen alle soorten vochtproblemen. Welke methode voor u het beste werkt hangt mede af van de materialen in uw kelder en uw persoonlijke voorkeuren.

kelderdichting

Op welke andere manieren kunnen vochtige kelders in Kapellen (Antwerpen) verholpen worden?

Een kelderdichting is bijzonder efficiënt wanneer je kelder in Kapellen (Antwerpen) te kampen heeft met opstijgend vocht door een grote waterdruk. Maar wanneer het vocht in de kelder een andere oorzaak heeft, moeten we andere middelen inzetten.

Wanneer de keldermuur lokaal een zwakke plek vertoont, volstaat het in sommige gevallen om de keldermuur te injecteren met een vochtwerend middel. Vochtproblemen door condensatie moeten dan weer verholpen worden met een ventilatiesysteem.

Aquatec Vochtbestrijding kan elke kelder in regio Kapellen (Antwerpen) waterdicht maken

Of je nu voor soepele of stijve kelderbekuiping gaat, Aquatec Vochtbestrijding biedt voor elke situatie een oplossing geheel op maat. We komen graag langs voor een uitvoerige GRATIS vochtanalyse om het vochtprobleem tot de kern te doorgronden.

Vervolgens kunnen we je exact en met expertise vertellen hoe het vochtprobleem in de kelder in Kapellen (Antwerpen) verholpen kan worden. Maak definitief komaf met je vochtige kelder en bel ons nu voor een gratis afspraak op 0800.11.134.

» Last van vochtproblemen in Kapellen (Antwerpen)?Contacteer ons en vraag een gratis vochtdiagnose