Condensatieproblemen in Eksel

Condensatieproblemen in Eksel

Woont u in Eksel en heeft u last van condensatieproblemen en vochtplekken in uw pand? Dan bent u zeer zeker niet de enige. Vele woningen en gebouwen in Eksel hebben te lijden onder vochtproblemen, sommige in mindere mate dan andere.

Soms is er enkel sprake van condensatie op de ramen, maar in andere gevallen komen we panden tegen in Eksel met grote oppervlakken die bezaaid zijn met schimmelplekken. Een gebrek aan een grondige ventilatie vormt steevast oorzaak nummer één.

Bel ons voor een gratis diagnose op het gratis nummer: 0800/11.134

Condens en vochtplekken ontstaan gewoonlijk wanneer vochtige lucht de kans niet krijgt een ruimte (tijdig) te verlaten. Bij een vochtigheidsgraad van 45% of meer kan dit problematisch worden.

Doordat de waterdamp binnen blijft hangen, kleeft het zich als het ware vast aan oppervlakten die een ietwat lagere temperatuur hebben en wordt hierdoor weer vloeibaar. Dit heeft als gevold dat oppervlakten die niet geheel glad zijn zoals muren en plafonds doordrenkt raken. Wanneer dit telkens weer opnieuw gebeurt, ontstaan er uiteindelijk schimmelplekken.

» Last van opstijgend vocht?Contacteer ons, vraag uw gratis vochtdiagnose

Gevolgen van condensatieproblemen

Indien er enkel sprake is van condens op gladde oppervlakken zoals ramen en spiegels, is er nog niet zo heel veel aan de hand. Deze zijn immers makkelijk schoon te vegen. Maar ramen worden doorgaans omgeven door muren en deze zullen uiteindelijk ook aangetast worden door een te hoge luchtvochtigheid. Dit is met name het geval bij vochtige ruimten zoals sanitaire voorzieningen en (bedrijfs-)keukens.

Het is weliswaar niet direct te zien, maar langzamerhand bouwt het vocht zich op en ontstaan gedurende de jaren schimmelplekken die uw gezondheid en uw pand kunnen aantasten
.

Daarnaast is schimmel niet bevorderlijk voor de conditie van uw woning of bedrijfspand. De kwaliteit van de wanden gaat achteruit en u zult regelmatig uw interieur opnieuw moeten verven of behangen.

Voorts is het natuurlijk ook zeker geen fraai gezicht; een anderzijds mooie ruimte die nu aangetast is door donkere vlekken. Gelukkig is er een oplossing voor deze vervelende kwestie.

Condensatieprobleem in Eksel oplossen

Allereerst adviseren wij uw pand goed te verluchten. U kunt de ruimten ventileren door ramen en deuren een tijdje open te zetten, waardoor er weer frisse lucht door het pand kan stromen en de luchtvochtigheid naar beneden gaat. Maar hiermee is het probleem niet definitief opgelost.

Wanneer u voorgoed van uw condensatieproblemen af wilt zijn, raden wij aan om advies in te winnen met betrekking tot een goed ventilatiesysteem
. Hiermee zorgt u ervoor, dat uw pand in de toekomst niet meer kwetsbaar is voor vochtige lucht omdat er wordt voorzien in adequate ventilatie.

Aquatec is u hier graag mee van dienst. Na het maken van een afspraak, komen wij bij u langs in Eksel om uw specifieke situatie te beoordelen en u van relevant advies te voorzien.

» Last van opstijgend vocht?Contacteer ons, vraag uw gratis vochtdiagnose

 

We pakken niet alleen de gevolgen van het probleem aan maar ook de oorzaak, waardoor u in de toekomst verzekerd bent van een pand zonder condensatieproblemen. Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!