Blog

Renovatiepremies Vlaamse overheid

Overige vochtproblemen

Renovatiepremies Vlaamse overheid

Wanneer u last heeft van vochtproblemen in uw woning, dan kan aan het verhelpen en bestrijden van deze vochtproblemen een aardig prijskaartje hangen. Soms worden noodzakelijke werkzaamheden daardoor uitgesteld, helaas heeft dit juist een averechts effect op het totale kostenplaatje… Aangezien vochtproblemen die voort blijven duren continu voor meer schade zullen zorgen.

Gelukkig doet de overheid in veel gevallen een duit in het spreekwoordelijke zakje.

Voor veel soorten vochtproblemen en vochtschade kunt u namelijk een premie krijgen. Vele soorten werkzaamheden die vallen onder verbetering, renovatie of herstel worden deels vergoed, het enige dat u hoeft te doen is een beetje informatie opzoeken over de verschillende opties. Om u vast op weg te helpen, hebben wij 3 bestaande premies voor vochtbestrijding op een rij gezet.

1. De Vlaamse verbeteringspremie voor het oplossen van vochtproblemen

De eerste premie waar u mogelijkerwijs voor in aanmerking komt, betreft de Vlaamse verbeteringspremie. Deze vorm van financiële bijstand dekt een bijzonder grote hoeveelheid werkzaamheden, die tot doel hebben uw woning te verbeteren.

Concreet worden de volgende werken aangemerkt voor een eventuele premie:

  • verbeteringswerkzaamheden aan de woning
  • verbouwingen om overbewoning te verhelpen

Het doel van deze premie betreft hulp aan eigenaars of huurders, die verbeteringen willen uitvoeren aan een woning omdat het pand niet aan bepaalde kwaliteitsnormen meer voldoet. Er spelen wel enkele voorwaarden mee waar aan voldaan dient te worden.

Deze voorwaarden zijn toegespitst op onder andere het inkomen van de aanvrager, de gezinssituatie en de woning zelf. U kunt op deze pagina een uitgebreide lijst vinden van werkzaamheden die in aanmerking komen voor de Vlaamse verbeteringspremie.

2. De Vlaamse renovatiepremie voor het oplossen van vochtproblemen

De Vlaamse renovatiepremie is een andere vorm van hulp die door de overheid wordt geboden. Het accent ligt echter net iets anders, omdat deze premie vooral bij renovatiewerkzaamheden wordt toegekend. Hier vallen echter ook bepaalde werkzaamheden onder die onder vochtbestrijding geschaard kunnen worden, zoals het bestrijden van schimmels en huiszwam.

Ook voor deze premie gelden specifieke voorwaarden waar men aan moet voldoen, om in aanmerking te komen. Dit omvat onder meer:

  • het inkomen van de aanvrager
  • de woning van de aanvrager
  • eventuele andere eigendommen van de aanvrager
  • de facturen van de werken dienen te worden bewaard en overlegd

Vooral categorie 1 en 2 bieden potentiële mogelijkheden tot een financieel extraatje. U kunt een uitgebreide lijst van meetellende werkzaamheden terugvinden op deze pagina.

3. Lokale premies voor het oplossen van vochtproblemen

Naast de bovengenoemde landelijke premies, bestaan er ook vele lokale premies die u allicht van bijstand kunnen voorzien. Ook voor het oplossen en bestrijden van vochtproblemen kunt u soms terecht bij u lokale gemeente of stedelijk gewest. Wilt u weten of er bij u in de buurt iets mogelijk is? Kijk dan op deze pagina, waar u per stad of gewest kunt zoeken naar premies.

Aquatec Vochtbestrijding bepaalt voor u welke werken er moeten worden uitgevoerd

Kampt u met vochtproblemen in huis, maar weet u de exacte oorzaak nog niet? Dan kan het lastig zijn om te achterhalen of u recht heeft op een premie. In dat geval kan Aquatec Vochtbestrijding u helpen.

Met behulp van onze gratis en vrijblijvende vochtdiagnose leggen wij de kern van het vochtprobleem bloot, waarna wij u kunnen uitleggen welke herstelwerkzaamheden nodig zijn.

U kunt daarna meteen na gaan, of u voor deze werken een premie kunt ontvangen. Bel ons via ons gratis nummer 0800/11.134 voor meer informatie.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

EigenaarHuurder