Ontvochtigen met Ecodry, de ultieme oplossing voor vochtige muren!

Last van schimmelvlekken of zoutkringen op uw muren? Afbladderend behang? De kans is groot dat opstijgend vocht uw muren heeft aangetast. Het grondwater wordt als het ware opgezogen door de muurporiën en berokkent zo schade aan de muur en de afwerking.

Het hoogstaande Ecodry-systeem is de ultieme oplossing voor vochtige muren! Vooral voor grote oppervlaktes of monumentale gebouwen, waarvoor restricties gelden vanuit Monumentenzorg, is Ecodry uitermate geschikt.

Beperk de schade aan uw muren!

De gevolgen van vochtige muren zijn niet min:

 • beschimmelde en/of aangetaste muren;
 • aantasting van het pleisterwerk of de afwerking;
 • vermindering van het isolerend vermogen;
 • muffe geurtjes;
 • ongezonde leef- of werkomgeving.

Het is duidelijk dat een vochtprobleem zo snel mogelijk moet aangepakt worden, om verdere beschadiging te voorkomen én voor de gezondheid van wie in het gebouw leeft of werkt.

De oplossing: Ecodry

AquaTec is de exclusieve agent in België voor Ecodry. Ecodry ontwikkelde een electrokybernetisch systeem dat de molecuulstructuur van water bewerkt en zo de dichtheid, de verdampingsgraad en de oppervlaktespanning ervan beïnvloedt. De stijgkracht van het grondwater wordt op die manier tenietgedaan. Het is de perfecte combinatie van traditionele ontvochtingstechnieken en innovatieve computertechnologie.

» Ook last van opstijgend vocht, schimmel, condens?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

5 voordelen van Ecodry

Ecodry biedt heel wat voordelen in vergelijking met traditionele vochtbestrijdingstechnieken:

1. Een natuurlijk systeem

Het Ecodry-systeem werkt zonder chemicaliën en tast de bestaande structuur niet aan. De droging gebeurt op natuurlijke wijze. In die zin zou je het de homeopathie voor uw muren kunnen noemen.

2. Geen bouwkundige ingrepen en omkeerbaar

Omdat het systeem uw muren op een natuurlijke wijze laat uitdrogen, is er geen grote ingreep nodig in de bestaande muren. De overlast blijft dus tot een minimum beperkt. Dat is vooral van belang voor beschermde gebouwen, kerken … waar vaak niet mag geboord worden en waar al zeker geen bouwkundige ingrepen mogen plaatsvinden. Het systeem is ook omkeerbaar en hoeft dus niet permanent te worden aangebracht.

3. Geschikt voor elk materiaal en elke oppervlakte

Het Ecodry-systeem kan zeer specifiek ingesteld worden voor elk soort materiaal of zelfs voor een combinatie van materialen. Zo is het toepasbaar in elk gebouw. Ook de grootte van het te ontvochtigen oppervlak kan ingesteld worden. Ecodry is in het bijzonder geschikt voor grote oppervlaktes, met dikke muren.

4. Een economische oplossing

Vochtproblemen verminderen de waarde van een pand met maar liefst 25%. Kopers zijn immers niet happig om een huis met vochtproblemen over te nemen. Door het vochtprobleem op te lossen, kan u dus een stuk meer vragen bij een eventuele verkoop.

Daarnaast is het Ecodry-systeem een zeer economische oplossing: de investerings-, onderhouds- en energiekosten zijn zeer laag.

U neemt tot slot geen enkel risico. Ecodry komt immers met een "niet tevreden, geld terug"-garantie!

5. Praktisch en snel

Het Ecodry-systeem kan heel snel gemonteerd en in gebruik genomen worden. Het werkt eenvoudig en snel, waardoor u in een mum van tijd opnieuw een gezond gebouw hebt, zonder muffe geurtjes.

» Ook last van opstijgend vocht, schimmel, condens?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

Hoe gaat Ecodry in zijn werk?

Ecodry mag enkel worden geïnstalleerd door professionele en erkende vaklui. Het installatieproces verloopt volgens een vast stramien:

1. Analyse van de schade en eerste meting

Ecodry kan worden ingezet van zodra uit de vochtmetingen blijkt dat de oorzaak van het probleem opstijgend vocht is. Na installatie van het systeem worden de vochtwaarden op drie verschillende hoogtes gemeten en worden de individuele parameters voor het desbetreffende pand ingesteld. De vochtwaarden worden opgenomen in het meetprotocol en ondertekend. Dan kan het systeem starten met de ontvochtiging van de muren.

Tegelijkertijd zal de klant geadviseerd worden over de te nemen flankerende maatregelen, zoals de herstelling van het pleisterwerk, installatie van ventilatiesystemen, enz. Voor elke maatregel wordt ook een kostenraming gegeven.

2. Controlemeting

Na ongeveer een jaar onderzoekt de Ecodry-installateur de voortgang van het drogingsproces. Ook deze waarden worden in het meetprotocol opgeschreven en ondertekend.

3. Eindmeting

Ten laatste drie jaar na de installatie vindt de eindmeting plaats en wordt de behaalde ontvochtigingsprestatie bepaald.

Vochtschade na wateroverlast?

Specifiek voor muren die zijn aangetast door wateroverlast, bijvoorbeeld door een overstroming of bluswater, ontwikkelde Ecodry de ‘Ecodry Tetradon’. Dit systeem pakt niet alleen opstijgend vocht aan, maar ook condensvocht, vocht na wateroverlast en bouwvocht. Het zorgt voor het uitdrogen van de muren, de ventilatie en de afvoer van de ongezonde, vochtige lucht. Tetradon kan bevestigd worden aan het plafond of kan mobiel opgesteld worden.

» Ook last van opstijgend vocht, schimmel, condens?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

Gegarandeerd resultaat

Wij garanderen dat Ecodry uw vochtprobleem zal oplossen. Geen loze beloftes. Via het meetprotocol kan u zelf de ontvochtiging van uw muren controleren.

Wij staan voor kwaliteit en een goede service tegen competitieve tarieven. Omdat wij zo zeker zijn van de kwaliteit, bieden wij u een ‘niet tevreden, geld terug’-garantie. Bovendien geldt er een garantie van 20 jaar op de levensduur van de systemen. Nog niet overtuigd? De referenties spreken voor zich!

Contacteer ons!

Wilt u op een duurzame en efficiënte manier het vochtprobleem in uw muren aanpakken? Zonder bouwkundige ingrepen? Contacteer ons dan vrijblijvend en wij zorgen voor een oplossing op maat van uw probleem.

» Ook last van opstijgend vocht, schimmel, condens?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

  Gratis infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

  Last van vocht in huis?
  Onze vochtgids bevat 15 pagina's met tips en info hoe u zelf vochtproblemen kan herkennen.
  Naam*
  E-mail*

  Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw