Scherm injectie

Hebt u last van een vochtige kelder? Dan kan dit - afhankelijk van de oorzaak - op verschillende manieren verholpen worden, bijvoorbeeld met een scherm injectie. Dit is een vrij nieuwe methode die steeds meer wordt omarmd door woningeigenaren, vanwege de goede resultaten. Bij een scherm injectie wordt de kelder namelijk van buitenuit gedicht waarbij een waterdicht systeem wordt gecreëerd. Hoe werkt dit precies en is dit ook geschikt voor uw kelder? Wij leggen het u in dit artikel graag uit.

Wat is een scherm injectie?

Bij een scherm injectie wordt een waterdicht scherm aangebracht. Dit scherm ontstaat langs de buitenzijde van de kelder of muren, en bestaat uit een mengsel van gelvormige polyacrylaatharsen, die ook kunnen worden ingezet voor het injecteren van metselwerk. Dankzij het injecteren van het scherm, wordt een waterdichte constructie opgezet die uw kelder kurkdroog houdt. Belangrijk hierbij is dat het scherm van binnenuit geïnjecteerd wordt. U hoeft dus geen grond weg te graven of na behandeling uw tuin opnieuw aan te leggen.

Wanneer is een scherm injectie geschikt?

Een scherm injectie is geschikt voor een ruimte waar de aarde in aanraking komt met een bedekte constructie, maar ook bij scheuren, holle ruimten en voegen. Het kan ook ingezet worden bij een lekkage die achteraf moet worden opgelost. Zo kan een scherm injectie ingezet worden in de bouwgrond, maar ook bij tussenruimtes tussen constructies en bij dilatatievoegen.

Bij een scherm injectie worden verschillende boorgaten in de wand geboord. Dat gebeurt aan de hand van een patroon dat vooraf is uitgedacht, waardoor de scherm injectie zo effectief mogelijk kan worden uitgevoerd. Vervolgens wordt het gelvormig mengsel geïnjecteerd, waardoor het scherm ontstaat.

Zelf een scherm injectie uitvoeren?

Het is natuurlijk altijd aangenaam als u een klus zelf kan uitvoeren, maar voor een scherm injectie doet u toch best een beroep op de meerwaarde van een vakman. Een scherm injectie is bijzonder effectief en resulteert in een duurzame oplossing voor een waterdichte kelder, maar dit geldt enkel als de scherm injectie goed wordt uitgevoerd.

Het is daarom aan te raden om een vakman te contacteren die de klus voor u kan uitvoeren. Zo heeft u de zekerheid dat de procedure goed wordt uitgevoerd en uw kelder op een duurzame manier waterdicht wordt gemaakt.

Bij Aquatec hebben we een gespecialiseerd team dat voor u klaar staat en een scherm injectie kan uitvoeren. Onze vochtexperts kunnen snel en vakkundiguw kelder voorzien van een scherm injectie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan vandaag nog contact op met Aquatec.

» Uw kelder voorzien van een scherm injectie?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

  Gratis infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

  Last van vocht in huis?
  Onze vochtgids bevat 15 pagina's met tips en info hoe u zelf vochtproblemen kan herkennen.
  Naam*
  E-mail*

  Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw