Kimnaad injectie

Een kimnaad is de aansluiting tussen de vloer en een opgaande muur, en is in een kelder vaak de meest gevoelige plaats voor infiltratie van water. De kimnaad kan dus een grote rol spelen bij vochtproblemen, met alle gevolgen van dien. Zo kan er bij een kimnaadlek bijvoorbeeld schimmel ontstaan, waardoor niet alleen de leefomgeving van uw woning wordt aangetast, maar er ook een gezondheidsgevaarkan ontstaan. Het is dan ook belangrijk om bij een kimnaadlekkage snel actie te ondernemen en het lek door een vakkundige partner te laten oplossen.

Hoe veroorzaakt een kimnaad vochtproblemen?

Bij de bouw van een kelder gebeurt het soms dat het beton krimpt tijdens de uithardingsfase. Hierdoor kan er wat ruimte achter en bij de kimnaad ontstaan, waardoor deze extra gevoelig wordt voor lekkages.

Om te voorkomen dat de kimnaad later voor vochtproblemen zorgt, wordt meestal gewerkt met kimblikken of andere gelijkaardige middelen. Toch kan het gebeuren dat er, ondanks al de voorzorgen bij de constructie, toch nog een kimnaadlekkage ontstaat.

Kimnaad injectie

Bij een kimnaadlekkage is het belangrijk omsnel te handelen. Mocht de lekkage te lang vrij spel krijgen, dan kunnen er bijvoorbeeld naast schimmel andere serieuze vochtproblemen in de kelder ontstaan. Beroep doen op een vochtexpert is dan ook een verstandige keuze. Om een kimnaadlek te verhelpen, is het namelijk belangrijk om de exacte locatie van de lekkage te vinden. Een expert kan dit snel en vakkundig voor u uitzoeken en daarna het lek verhelpen.

Een kimnaadlekkage wordt meestal verholpen door gebruik te maken van de injectiemethode. In het gebied van het lek worden dan verschillende gaten geboord in de muur. Deze gaten worden niet recht geboord, maar schuin richting de lekkende kimnaad.
Zodra de gaten zijn geboord, worden dezegeïnjecteerd met een injectievloeistof. Dit gebeurt onder hoge druk zodat de vloeistof als het ware in de naden wordt geperst. Zodra de injectievloeistof in de gaten is geïnjecteerd, zal deze reageren en de bouwmaterialen terug waterdicht maken.

Aquatec dicht uw klimnaadlek

Als een kimnaad injectie goed uitgevoerd wordt, is deze onmiddellijk effectief en is het lek gedicht. Laat daarom een kimnaad injectie door een vakman uitvoeren. Aquatec heeft verschillende vochtexperts in dienst die snel en vakkundig werken en het vochtprobleem in de grond aanpakken.

Dankzij onze ruime ervaring kunnen we het probleem snel en nauwkeurig lokaliseren, en vervolgens met een passende oplossing aan het werk gaan. De kimnaadlekkage zal binnen de kortste keren opgelost zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan vandaag nog contact op met Aquatec. Wij komen graag bij u langs om de lekkage te verhelpen. Ook voor andere vochtproblemen bent u bij Aquatec aan het juiste adres.

» Kimnaad injectie tegen vochtprobleem?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

  Gratis infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

  Last van vocht in huis?
  Onze vochtgids bevat 15 pagina's met tips en info hoe u zelf vochtproblemen kan herkennen.
  Naam*
  E-mail*

  Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw